Barça

Giráldez: “Qualsevol error es pot pagar car, però veig l’equip preparat”

L’entrenador del Barça, Jonatan Giráldez, reconeix que el 0-1 de l’anada és un resultat que obliga l’equip a estar més concentrat demà davant la Roma (18.45h). Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

Encertar i no concedir

“És el partit més important del que portem de temporada pel moment en què estem. Hem de fer les dues coses bé. Ofensivament, hem de crear ocasions perquè això ens apropa a la victòria. Defensivament, no hem de desconnectar. A vegades pot donar la sensació que estem tranquil·les en defensa, però hem de tenir la consistència que va faltar en els darrers 10 o 15 minuts a Roma pel desig de marcar un segon gol. Vam perdre el control del partit. Hem d’afinar una mica més en els últims metres. Si aconseguim això, tindrem més opcions de guanyar i classificar-nos”.

La Roma

“És un equip perillós i que adopta diferents estructures a nivell defensiu que en l’anada ens van condicionar la nostra estructura d’atac. Té capacitat d’adaptar-se i això ens exigeix més i ens obliga a tenir eines en atac”.

Resultat curt

“La concentració és un hàbit que s’ha de treballar cada dia i ha de ser la mateixa en tot el partit. És cert que hi ha dinàmiques favorables durant el partit que, si no es concreten, poden provocar que el rival es motivi i es converteixin en dinàmiques negatives. Però el punt de concentració hi ha de ser sempre. El 0-1 fa que encara sigui més important. Qualsevol detall o error es pot pagar car, però veig l’equip preparat. Amb l’ajuda de l’afició serà més fàcil”.

L’1-0 no és suficient?

“Estàs al Barça i no només és guanyar, sinó donar espectacle i marcar. El focus mediàtic és resultadista i és injust. A Roma vam ser millors per ocasions, excepte en els últims minuts. Contra el Madrid també vam generar més, però es posa el focus en els pocs gols fets perquè es valora això, i no pas el joc ni de quina manera s’ataca o es defensa. Si marques, jugues bé. Si no marques, no jugues bé. La meva feina com a entrenador és rebaixar l’eufòria quan marquem molt. Els dies que no ho fem, continuo fent la mateixa feina. Mai des del resultat, sinó des de la gestió del partit”.

Les emocions en aquests partits

“La millor manera per treballar aquesta maduresa és poder competir molts partits d’aquest nivell i, després, veure quina gestió de les emocions has fet. Si valorem l’anada, en els primers 75 minuts vam estar molt bé. Només ens va faltar efectivitat i al final ens precipitem i ens equivoquem. Quan deixes de jugar com un equip tens un risc. Mirar aquesta gestió és la millor manera per posar-la en pràctica després, que les jugadores ho vegin i ho entenguin”.

Les primeres parts costen

“És cert que s’ha d’entrar bé als partits, però hem de tenir en compte el factor camp. Fora de casa no és fàcil tenir el domini. Tot i això, les sensacions que tenim a nivell de control estan sent bones, però hi ha partits en què tens més o menys encert. Els equips et coneixen i intenten defensar-te. L’objectiu és generar ocasions i no concedir-ne”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)