Barça

Figurants amb molt a dir

El davanter reclama més minuts, tot i que no acaba de deixar marca

El seu primer gol com a professional va ser un regal enverinat. La baixa de Christensen podria obrir-li una porta

No és la primera vegada que Eric Garcia i Ansu Fati comparteixen vestidor, i és que el defensa i el davanter van coincidir durant cinc temporades en les categories de formació del Barça, una època en què van forjar una estreta amistat. De ben segur que quan es van veure junts de nou, ara en el primer equip, van reservar-se un dia per celebrar que havien complert el somni que tenien des de petits, però potser els dos amics no comptaven amb el fet que aquesta temporada viurien unes situacions semblants completament indesitjades.

Els missatges positius que sorgeixen des del club envers Ansu Fati contrasten amb la quantitat de minuts de què disposa sobre el terreny de joc. “Li tinc confiança cega. Ha de ser una peça important de present i de futur”, va dir Xavi fa un mes, però aquesta il·lusió no es palpa quan l’entrenador forma l’equip, ja que aquest curs l’ha inclòs en els seus plans inicials en 11 ocasions i només ha jugat els 90 minuts en dos partits: contra el Viktoria Pilsen, quan ja estava tot perdut en la Champions, i el Getafe.

La resta d’enfrontaments, Fati els ha començat des de la banqueta, a excepció del xoc contra l’Almeria a Andalusia, no hi era perquè estava lesionat. A més, des de finals de gener, quan surt en substitució d’algun company, no hi participa més de 20 minuts. Però encara n’hi ha més, i és que el tècnic terrassenc l’ha fet servir de comodí a escassos minuts del xiulet final com a estratègia per fer passar el temps; o, pitjor, contra el Vila-real no va caldre ni que es canviés de roba. En total, el davanter ha jugat 1.339 minuts, el 40% del total de temps de joc aquesta temporada.

Davant aquesta realitat, el seu pare i representant, Bori Fati, es va reunir dilluns a la ciutat esportiva Joan Gamper amb el director de futbol del FC Barcelona Mateu Alemany i amb el director esportiu Jordi Cruyff per avaluar la situació que viu el davanter. El president Joan Laporta va manifestar recentment que “és un jugador que interessa enormement al Barça”, recalcant alhora: “Hi tenim grans esperances dipositades i no ens plantegem la seva venda.” En poc més de dos mesos podrem saber el desenllaç d’una de les telenovel·les de l’estiu.

Eric, desafortunat

Sobre el defensa de Martorell, de moment, no es parla de cap sortida, però el jugador haurà de valorar quan acabi la temporada si aposta per continuar en el club blaugrana en busca d’esperança o si bé prefereix marxar a un equip en què pugui tenir minuts cada partit. Eric va ser titular en els primers quatre enfrontaments de la temporada, i, tot i haver començat el curs en plena forma demostrant velocitat, contundència i decisió, de cop i volta, després de marcar el seu primer gol com a professional al Sánchez Pizjuán, tot va començar a fer figa.

Dos partits sense jugar: la primera jornada europea i el matx contra el Cadis, i a partir d’allà va anar combinant titularitats amb suplències fins que el fet de només estar de cos present a la banqueta es va convertir en una tònica. El penal provocat al Bernabéu i el fet d’aparèixer a la foto del gol de Pavard el dia en què el Barça encara podia salvar Europa van dictar-li sentència. La lesió posterior tampoc va ajudar a remuntar el vol, i és que, a partir del novembre, Garcia va desaparèixer completament dels plans de Xavi, ja que des d’aleshores només ha sortit d’inici en quatre ocasions i suma fins avui 19 enfrontaments sense trepitjar el terreny de joc.

En tot aquest temps, Andreas Christensen li ha pres clarament el lloc i ningú no dubta a hores d’ara que la posició de central esquerre ha d’ocupar-la el danès, però la seva lesió podria brindar a Eric una segona oportunitat, a l’estil de Raphinha quan va caure Dembélé, ja que la previsió és que Christensen estigui de baixa almenys entre tres i quatre setmanes.

FUTUR INCERT

Tant Eric com Ansu podrien ser lluny del Camp Nou la pròxima temporada

LES XIFRES

11
titularitats
per a Ansu Fati aquesta temporada. L’última, contra el Getafe. Només ha disputat el 40% de minuts aquest curs
19
partits
sense disputar ni un sol minut per a Eric Garcia. Només no va estar disponible contra el Viktoria Pilsen fora de casa

Eric i Ansu, padrins del MICFootball 2023

El defensa i el davanter van ser ahir en l’acte de presentació del torneig MICFootball, que se celebra del 4 al 9 d’abril a la Costa Brava, com a padrins de la 21a edició. Eric i Ansu van participar junts en l’edició del 2015 quan formaven part de l’infantil A del Barça, una competició que van acabar guanyant. Eric Garcia, aleshores capità, va ser l’encarregat d’aixecar la copa de campió, després que el conjunt culer aconseguís remuntar una final contra l’etern rival. En aquell partit, Fati va marcar un gol i va repartir dues assistències, i el de Martorell també va anotar una diana per acabar deixant un marcador favorable de 4 a 2. “Era un torneig marcat al calendari i setmanes abans ja havíem parlat sobre el desig de guanyar-lo. Aquell clàssic ho significava tot per a nosaltres”, va rememorar Ansu, qui també va recordar que Garcia els controlava perquè no anessin a comprar llaminadures, mentre exercia el seu paper de capità. “Va ser un torneig molt especial perquè jugaves contra equips d’arreu del món i amb un bon nivell”, va explicar el central. També la futbolista del primer equip femení Laia Codina apadrina l’edició d’enguany del torneig internacional de futbol de base.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)