Hansen acosta el Barça a Eindhoven

El Barça té la final de la Champions una mica més a prop després de superar el Chelsea per la mínima a Londres i gràcies a una obra d’art de Graham Hansen (0-1). Com va passar en l’eliminatòria de quarts, les blaugrana hauran de rematar la feina a l’Spotify Camp Nou el pròxim dijous 27 (18.45 h).

El partit ha començat de forma immillorable per al Barça, que ha trepitjat amb força a Stamford Bridge amb un golàs de Caroline Graham Hansen. La noruega ha agafat una pilota prop de la banda dreta, ha fet la diagonal cap a dins i ha engaltat una fuetada des de la frontal impossible per a Berger (4’). Un cop inicial que no ha tingut continuïtat, ja que el Chelsea és qui ha dominat el partit. Primer, amb una pressió alta, acompanyada de l’alè de les prop de 30.000 persones que omplien les graderies, que dificultava la sortida de pilota blaugrana. Les jugadores de Giráldez no trobaven espais i es precipitaven, cometent imprecisions i tenint pèrdues que activaven l’atac blue. Però, a més, el conjunt anglès també ha tingut més pilota en la major part del primer temps. El Barça ho ha intentat en un parell de xuts tous blocats per Berger (13’ i 15’), mentre que el Chelsea ha posat la por al cos de les futbolistes blaugrana amb un gol de Reiten anul·lat per fora de joc de Kerr en l’inci de la jugada (25’). Una acció que ha esperonat encara més l’estadi i l’equip d’Emma Hayes, que ha viscut els seus millors minuts. La mateixa Reiten ha fregat l’empat poc després. La noruega ha driblat Paños, però el seu xut l’ha tret Lucy Bronze quan es dirigia cap a la porteria (29’). El Barça ha intentat adormir el joc amb alguna possessió, però el conjunt local, més contundent, neutralitzava els atacs visitants. Malgrat tot, les de Giráldez han estat a punt de marxar al descans amb un 0-2 després d’una altra acció brillant de Hansen, la millor del Barça. El seu xut, però, ha sortit fregant el pal (45’+1).

En la represa, el Chelsea ha mogut la banqueta amb l’entrada de Lauren James, suplent de forma sorprenent. També ha fet un canvi Giráldez al quart d’hora, fent entrar Mariona per Geyse, una futbolista de més pilota i joc interior. Un perfil que el Barça necessitava. Just abans, la brasilera ha tingut el 0-2 a les seves botes, però el xut l’ha blocat Berger fàcilment (59’). Giráldez i l’equip s’han trobat amb un contratemps important: la lesió de Lucy Bronze. La lateral blaugrana s’ha fet mal al genoll i ha abandonat el camp visiblement coixa i amb gestos de dolor i preocupació. El partit s’ha refredat amb el pas dels minuts, sense ocasions per part de cap dels dos equips. El Barça ha patit menys en defensa i ha estat a punt de posar la sentència en una acció de córner. El remat de Marta s’ha estavellat al pal (82’). Ja en el 90, Rolfö ha fet lluir Berger amb un xut potent des de dins l’àrea.