Barça

La lliga és del Barça

El Barça torna a regnar a la lliga espanyola. Quatre anys després del darrer títol l’any 2019, el conjunt blaugrana torna a ser el campió de la competició regular després d’haver golejat l’Espanyol en el derbi d’aquesta nit (2-4). Una victòria incontestable que serveix als de Xavi Hernández per tancar el campionat quan falten quatre jornades pel final. Mentrestant, els blanc-i-blaus es mantenen en la zona de descens i a quatre punts de la salvació després que la majoria dels seus rivals directes hagin perdut aquesta jornada.

Ha estat un derbi clarament de color blaugrana. Després d’uns primers minuts d’interrupcions i faltes, el Barça ha agafat la pilota i no l’ha deixat anar, demostrant que tenia ganes de guanyar la lliga. Liderat per un Pedri que ha recuperat la seva millor versió, les arribades a l’àrea de Pacheco han començat a produir-se. El canari ha perdonat al minut 6 tot sol dins l’àrea, però el gol culer no s’ha fet esperar. Una gran acció de Balde, que ha arribat fins a la línia de fons, ha acabat amb una centrada rematada al fons de la xarxa per Lewandowski (11’). L’Espanyol ha quedat tocat i ha desaparegut, regalant la pilota i sent superat pels jugadors del Barça, que no han trigat a fer el 0-2. Pedri ha fet una jugada individual i la seva centrada l’ha culminat Balde en el segon pal (20’). Els nervis han començat a apoderar-se de l’RCDE Stadium, que ha demanat la dimissió de la directiva i que s’ha començat a buidar a mesura que passaven els minuts. Mentrestant, el Barça continuava agradant-se i sentint-se còmode. Lewandowski i Kounde han fregat el tercer, que l’ha fet el polonès poc abans del descans aprofitant una passada de Raphinha (40’). Abans del xiulet de la mitja part, l’Espanyol ha tingut la més clara. Braithwaite ha rebut sol dins l’àrea, però Ter Stegen ha sortit a tapar el seu xut i ha enviat l’esfèrica a córner (46’).

Luis García ha intentat aturar l’hemorràgia amb un parell de canvis al descans, però el guió no ha canviat en excés. És cert que el ritme ha baixat i el Barça ha aixecat el peu de l’accelerador, però tot i així ha pogut fer el quart. Una passada mil·limètrica de De Jong l’ha enviat Kounde al fons de la xarxa amb un bon cop de cap (53’). L’Espanyol ha buscat el gol de l’honor a través de Puado. Primer s’ha topat amb Ter Stegen en un cara a cara (70’), però a la segona sí que ha encertat amb una bonica vaselina (73’). L’acció ha estat anul·lada per fora de joc, però el VAR ha donat validesa al gol del davanter periquito. El Barça s’ha relaxat un pèl i això ho han aprofitat els de Luis García per arribar més a l’àrea blaugrana. De fet, Joselu ha fet el segon en el temps afegit (93’). El Barça ha segellat la seva 27ena lliga. L’última de Sergio Busquets, que ha disputat el seu darrer derbi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)