Barça

Campions sense cap discussió

Dominador. El Barça s’ha imposat amb claredat a la resta dels rivals de la lliga masculina i de la femenina, i s’ha proclamat campió abans d’acabar la temporada i amb un ampli coixí de punts

El Barça ha estat el just campió tant de la lliga masculina com de la femenina. Els equips de Xavi Hernández i Jonatan Giráldez han estat regulars de principi a fi i han aconseguit alçar-se com a dominadors de la competició espanyola. És el tercer cop en la història que tots dos guanyen la lliga en una mateixa temporada.

Necessària

Quatre anys després, el Barça masculí ha tornat a ser campió d’una lliga amb diversos noms propis. Des de Xavi, el líder del vestidor, fins a Lewandowski, el màxim golejador de la competició amb 21 dianes. Tot plegat passant per un Ter Stegen immens, guanyador del Zamora, que tan sols ha encaixat 13 gols i que ha mantingut viu el seu equip en molts moments de la temporada. L’alemany, que ha mantingut la porteria a zero en 25 ocasions, ha estat acompanyat d’una defensa magistral, que va rescatar molts punts quan els gols no arribaven.

El Barça, castigat per les lesions, ha passat de sortir del Bernabéu per sota del Madrid a l’octubre, a proclamar-se campió a quatre jornades del final i amb 14 punts més que el seu rival. Una distància que demostra la gran regularitat que han tingut els blaugrana, que tan sols han empatat quatre partits i n’han perdut tres.

Intractables

El títol per al femení va arribar el 30 d’abril passat. El Barça va tornar a liderar amb mà de ferro una competició de la qual és l’absolut dominador. La temporada passada ja va aconseguir el 30 de 30. Aquest any es quedarà ben a prop, ja que suma 28 triomfs i un sol empat, el que va firmar a Sevilla la setmana passada després de 62 victòries seguides. Les blaugrana van segellar la seva vuitena lliga avantatjant de 10 punts el Real Madrid –ara són 11– i amb tres jornades al davant, si bé el Barça encara havia de jugar quatre partits.

En una temporada marcada per les lesions de jugadores importants, el conjunt de Giráldez ha tornat a deixar unes xifres per emmarcar, amb 117 gols a favor i tan sols vuit en contra. Oshoala és la màxima golejadora amb 21 dianes.

LES XIFRES

13
gols
ha rebut Ter Stegen. Un nivell defensiu que ha permès al Barça sumar molts punts.
0
derrotes
ha encaixat l’equip de Jonatan Giráldez, que només ha deixat escapar dos punts.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)