Barça

Adeu, Camp Nou

El Barça guanya 3-0 el Mallorca en l’última funció al Camp Nou i el barcelonisme s’acomiada del seu santuari, ebri de nostàlgia i mirant cap al futur amb il·lusió

El nom de Gavi queda eternament escrit en la història com el futbolista autor de l’últim gol en aquest estadi, la nit de l’últim adeu a Sergio Busquets i Jordi Alba

BARÇA 3 MALLORCA 0

MALLORCA:Greif, Maffeo, Josep Gayà (Grenier, 46’), Valjent, Copete, Jaume Costa (Rubén Quintanilla, 87’), Dani Rodríguez (Ángel, 72’), Morlanes (González, 86’), Baba, Amath, Muriqi (Abdón Prats, 79’). BARÇA:Ter Stegen, Balde (Sergi Roberto, 17’), Kounde, Christensen, Jordi Alba (Marcos Alonso, 81’), De Jong, Busquets (Eric, 85’), Gavi, Dembélé (Ferran, 84’), Lewandowski, Ansu Fati (Raphinha, 79’). GOLS:1-0 (1’) Ansu Fati. 2-0 (24’) Ansu Fati. 3-0 (70’) Gavi.ÀRBITRE:Jorge Figueroa Vázquez (comitè andalús).T.G.:cap.T.V.:a Amath Ndiaye (14’).PÚBLIC:88.775 espectadors a l’Spotify Camp Nou.

Acaba una era. Més de sis dècades després el Camp Nou apaga els llums. El santuari del barcelonisme, ara sí, ha abaixat el teló i enrere queda un enorme llegat de vivències i records. L’adeu a un estadi ple d’història. Espera ara un estadi ple de futur. Melancolia i progrés. Un cap ple de records i imatges, i un cor buit. La mateixa buidor asfixiant que sent aquell professional de les arts escèniques quan veu abaixar per última vegada la persiana d’aquell teatre que l’ha vist créixer. Cap més funció. Sensació de vertigen. Mor una part d’ell. Amb l’adeu al Camp Nou també mor una part del barcelonisme. Sergio Busquets i Jordi Alba no pujaran més a l’escenari. Comiat definitiu a dos símbols. Els dos capitans no trepitjaran el nou estadi. Tornarà el Barça, ells no. Perquè, en efecte, ara la nostàlgia és enorme, però el Barça tornarà a casa. El progrés exigeix mirar endavant i el barcelonisme necessita un nou estadi adaptat als nous dies. Una mirada al futur. Com quan el 1957 l’antic estadi de les Corts va passar el testimoni al Camp Nou. Un salt endavant. Evolució i transformació, abraçats sempre a una eterna identitat.

El Camp Nou es jubila i el nom de Gavi queda ja escrit en la història. L’últim gol al temple, tal com el coneixem avui, portarà per sempre la firma de Gavi. Seu va ser el tercer gol contra el Mallorca. Dembélé el va detectar dins l’àrea, li va cedir la pilota, Gavi va controlar, es va perfilar i va executar un xut creuat i dur que va petonejar per última vegada la xarxa del Gol Nord. Gavi és l’autor de l’últim gol en aquest estadi, i Ansu Fati, l’autor de l’últim doblet. Seus van ser els dos primers gols. El primer abans del minut 1 de partit. Gran jugada col·lectiva del Barça. Busquets va verticalitzar el joc amb una passada a Lewandowski, el polonès hi va posar el virtuosisme amb una deliciosa combinació amb Gavi, i aquest va fer la passada de la mort per tal que Ansu encarrilés el partit. Ansu va tornar a aparèixer en el minut 23. Una jugada amb elaboració similar. Frenkie va fer de Busquets, Lewandowski va fer de Lewandowski i Ansu va fer d’Ansu. El polonès va tornar a fer una passada magnífica al primer toc i Ansu Fati va batre Grief per sota les cames.

L’adeu als capitans

El Barça va atropellar un Mallorca que va dimitir del partit abans del primer quart d’hora amb l’expulsió d’Amath Ndiaye. La taca de la nit. Criminal entrada a Alejandro Balde. El resultat: Balde amb crosses damunt la gespa durant la festa de comiat a l’estadi. Té una fractura al lligament lateral extern del turmell dret. Estarà entre sis i set setmanes de baixa. Amb millor cos van acabar la nit Jordi Alba i Sergio Busquets. Ovació als dos capitans en el moment de les seves substitucions, per Marcos Alonso i Eric Garcia. Xavi va viure des de la banda allò que ell també havia viscut anys abans. Tot s’acaba. El comiat perfecte en el seu cas. Marxen amb una lliga i una supercopa, i marxen el dia que el barcelonisme va dir adeu a la casa que els ha vist triomfar com a futbolistes. La quadratura del cercle a dues grans carreres. Ells han ajudat a fer gran el Barça. Reconeixement etern a dos futbolistes únics.

BUSQUETS I ALBA

Els dos capitans reben les dues ovacions de la nit i l’escalf de tot el barcelonisme

BALDE

L’entrada criminal d’Amath l’obliga a viure tota la festa amb crosses: turmell trinxat

EL RCDE, PRESENT

El descens oficial de l’Espanyol, aplaudit des la grada, endolceix més la nit

GAVI I ANSU

El dorsal 30 i el 10 entren en la història com els últims golejadors de l’estadi

MINUT A MINUT

1’ Gol d’Ansu. Esplèndida jugada col·lectiva iniciada per Busquets, deliciós toc de Lewandowski per connectar amb Gavi, aquest fa la passada de la mort i Ansu Fati culmina l’acció. 8’ Moviment de Lewandowski amb el cos per enganyar el rival i Greif bloca el xut final d’Ansu.
13’ Expulsat Amath Ndiaye amb la intervenció del VAR després d’una entrada criminal a Balde.
23’ Gol d’Ansu. Frenkie connecta amb Lewandowski, el polonès combina amb Ansu i el dorsal 10 supera Greif per sota les cames. 30’ Xut de Lewandowski des de la frontal. Bloca Greif.
44’ Mitja volta d’Ansu i el porter del Mallorca rebutja el seu xut col·locant una gran mà a dalt. 52’ Lewandowski despenja la pilota al segon pal i la defensa treu la rematada de cap final de Dembélé sota pals.
66’ Xut de falta de Lewandowski a la creueta.
70’ Gol de Gavi. Passada de Dembélé i xut creuat i dur de Gavi al fons de la xarxa.
77’ Rematada espectacular de Lewandowski de mitja tisora, que marxa per damunt del travesser.
80’ Ovació a Jordi Alba. Entra Marcos Alonso.
84’ Ovació a Busquets. Entra Eric.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)