Barça

El Barça col·loca la primera pedra del nou Camp Nou

Ahir al vespre, el Barça es va acomiadar del Camp Nou amb una festa commemorativa molt emotiva pels 65 anys de vida i aquest matí, sense més temps per a sentimentalismes, ja ha posat la primera pedra del futur estadi. L’acte simbòlic ha estat encapçalat pel president blaugrana Jan Laporta, qui ha estat contundent sobre com serà la renovada casa culer: “Farem el millor estadi del món, al nivell del millor club del món”. Laporta ha posat èmfasi en la importància de mantenir les noves instal·lacions “a Barcelona i al barri de Les Corts perquè des de 1922 vivim aquí” i ha recordat que la modernització del camp “és un projecte de club i de ciutat”. “El Camp Nou ha estat el nostre fortí, el nostre temple i orgull de tots els barcelonistes i ara és hora de fer realitat un somni col·lectiu que serà un llegat pels nostres fills i nets. El Camp Nou és el passat ple de records, sentiments, de tardes i nits inoblidables de futbol i el nou Camp Nou és el futur, on també volem que hi hagi jornades glorioses”, ha explicat el mandatari.

El tret de sortida de les obres ha estat escenificat amb el soterrament d’una caixa de records al costat de la porteria del Gol Sud, en què diferents personalitats han dipositat un seguit d’objectes. L’entrenador del primer equip de futbol masculí, Xavi Hernández, hi ha posat una samarreta blaugrana i ha declarat que com a tècnic és com més es pateix: “A can Barça es pateix sempre, però a la banqueta és incomparable perquè ets el màxim responsable”. El ja exjugador del Barça, Sergio Busquets, ha estat l’encarregat de deixar un braçal de capità. El de Badia ha dit que “ser capità ha estat un honor i un privilegi”, ja que des de petit ha tingut un vincle “molt especial amb el club i la sort de passar per tots els esglaons de la cadena de futbol, també com a soci”. Si ha d’escollir un record, el pivot es queda amb “el 5-0 al Madrid en lliga i també amb l’eliminatòria contra el PSG, que va ser èpica”.

Melanie Serrano, l’exjugadora que ha vestit més cops la samarreta blaugrana i actual entrenadora de l’infantil D del Barça, ha lliurat una pilota i ha manifestat que jugar a l’estadi ha estat “un somni i és que mai vaig imaginar que podria jugar aquí i ho recordaré tota la vida”. Juan Manuel Asensi, president de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, ha estat l’encarregat de dipositar els diaris d’avui a la urna mentre que dos membres del futbol base han lliurat un parell de botes de futbol. Un cop la capsa ha estat plena, un per un hi han llançat sorra per damunt. Està previst que el Barça torni a jugar al Camp Nou a finals de 2024.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)