Barça

Busquets: ”Tampoc era ràpid amb 20 anys. La diferència està en el joc, no en el DNI”

Sergio Busquets va jugar ahir el seu últim partit amb la samarreta blaugrana, posant així, punt final a una etapa de quinze temporades al primer equip, on ha guanyat 31 títols. En el minut 85 va ser substituït enmig d’una gran ovació de tots els presents a l’Spotify Camp Nou, que ahir també va abaixar el teló. Aquest matí, el capità ha conversat amb L’Esportiu per parlar de la decisió que ha pres i dels seus plans de futur.

Aquest és un petit extracte de l’entrevista. Demà en l’edició paper i l’edició web publicarem el contingut sencer:

Per què marxa?

“Crec que ha arribat el moment. S’han ajuntat moltes coses. Primer i, principalment, perquè volia marxar sent important, jugant, guanyant títols i amb l’estima de la gent. I jo crec que aquesta temporada era ideal per això. Després perquè també tinc una edat. Al juliol faré 35 anys, i tot i que la gent es cuida molt i allarga les seves carreres, volia sentir-me bé. No volia tenir la sensació que si jugava dos partits seguits, em podria fer mal tot, o només podria jugar mitja hora o no ser tan important. I, també, perquè les últimes temporades han estat difícils. No s’han guanyat títols, no hem jugat com volíem i la situació del club ha estat molt difícil. No només a nivell esportiu, sinó també social i econòmicament. Poder marxar així, jo crec que era el moment ideal i que m’ho mereixia”.

El següent pas: la banqueta

“Quan acabi la meva carrera, tornaré i em trauré el carnet d’entrenador i intentaré ser entrenador. Jo crec que m’agrada, em motiva. Però també està la part de quan comences, que has de gestionar un grup de jugadors, cadascun amb la seva personalitat i caràcter. A més, has de transmetre i poder arribar a on vols i que tots els jugadors et segueixin. Jo crec que tot això serà més difícil, però ho intentaré”.

Busquets i el context

“El meu punt fort no és la velocitat. No soc un jugador ràpid. No ho he estat ni amb 20 anys, ni ho soc ara amb 34. La diferència és en el joc, el posicionament, com puguis entendre el joc i com puguin atacar els rivals. Al final, quan tu portes tants anys amb un equip, la gent es cansa de veure les mateixes cares. Això també ha fet en algun moment puntual que puguin dir diferents coses. No és un tema de DNI ni molt menys”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)