Barça

A punt de rècord total

Ter Stegen. L’alemany podria convertir-se en el porter amb més porteries a zero de la història de la lliga si no encaixa cap gol contra el Celta, però Balaídos no és històricament beneficiós

Lluny de ser un partit avorrit i sense al·licients, la darrera jornada de lliga per al Barça encara tindrà quelcom d’interessant, i és que, un cop l’objectiu col·lectiu principal s’ha complert en aconseguir el títol de campió, hi ha fites individuals pendents de coronar. Si Lewandowski ja té pràcticament assegurat el trofeu Pitxitxi amb 23 gols, de moment, en el seu compte particular i amb una avantatge de cinc dianes respecte al segon classificat, que és Benzema, el seu company Marc-André ter Stegen està a tan sols un pas de transformar-se en el porter que més porteries a zero deixa en una única temporada de tota la història de la lliga.

Diumenge contra el Mallorca, l’alemany ja va igualar el rècord que posseïa Paco Liaño des de la temporada 1993/94 quan defensava la xarxa del Deportivo de la Corunya amb 26 partits sense encaixar cap gol, però la gesta de Ter Stegen va quedar eclipsada per una nit en què no només el barcelonisme s’acomiadava del ja vell Camp Nou sinó també de dues llegendes com Sergio Busquets i Jordi Alba. Ell, però, en va ser ben conscient i, quan l’àrbitre va xiular el final del partit, va celebrar el resultat amb la resta de l’equip, i és que l’excel·lent labor defensiva ha estat de gran contribució al treball de l’alemany.

“És obvi que, si mirem els números, la temporada és extraordinària i històrica”, va començar dient Ter Stegen en zona mixta un cop finalitzat l’enfrontament amb els mallorquins, i va afegir-hi: “És una bogeria aconseguir les 26 porteries a zero, cosa que em fa molt feliç, perquè era molt difícil d’assolir. En els últims partits hem patit molt en defensa, però el premi ha arribat i ara l’objectiu és superar-lo, ja que, un cop estàs allà, cal atacar. He de reconèixer que ara estic més tranquil perquè arribar fins aquí sense igualar el rècord hauria estat molt dur.”

El darrer assalt el tindrà diumenge a les 19 h contra el Celta. Serà una veritable prova de foc, ja que les últimes visites a Balaídos no han estat precisament amables per al conjunt culer. Fent un repàs a les últimes cinc temporades en què catalans i gallecs s’han vist les cares a Vigo, els locals van sortir-se amb la seva el curs 2015/16 amb un 4-1 i el següent, amb un 4-3. En les tres últimes ocasions, tots dos clubs van segellar empats voluminosos: les temporades 2017/18 i 2019/20 van acabar 2-2 i l’any passat el marcador es va fixar en un 3-3. Així que, per quedar retratat com el porter amb més imbatibilitats en un sol curs, Ter Stegen haurà de donar un cop de puny a la història i sortir indemne de l’estadi en un moment en què el Celta s’està jugant la permanència i només té un punt de marge.

Celta-Barça (2015/16)
4-1
Celta-Barça (2016/17)
4-3
Celta-Barça (2017/18)
2-2
Celta-Barça (2019/20)
2-2
Celta-Barça (2021/22)
3-3

Golàs sense premi per a Lamine

P.M.

El jugador més jove de la història a debutar amb el primer equip del Barça va firmar ahir un golàs contra França en les semifinals de l’Europeu sub 17 que s’està disputant a Hongria. Lamine Yamal va inaugurar el marcador amb un xut espectacular amb l’esquerra, però la selecció espanyola no va poder classificar-se per a la final, ja que va caure derrotada per 1-3.

Cancelo, impedit per Guardiola

P.M.

En una entrevista concedida a TV3, Xavi va revelar que Guardiola va frustrar el fitxatge del lateral portuguès en el mercat d’hivern: “Nosaltres volíem Cancelo i en una reunió ens van dir que hi havia la possibilitat i vam donar l’OK. Però aleshores el Manchester City ho va valorar internament i al final ens van dir que no volien que aquest jugador vingués al Barça.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)