Barça

Alèxia: “Volem portar la copa a Barcelona”

La capitana del Barça, Alèxia Putellas, creu que l’experiència d’altres finals serà clau demà contra el Wolfsburg. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

Claus del partit

“Serà clau tot el que passi. És una final i els detalls marcaran la diferència. Seran importants els primers minuts i els últims. El Wolfsburg és un dels millors equips d’Europa, per això està en la final. Qualsevol decisió que no preguem bé pot provocar que generin perill. Serà clau cometre els mínims errors i ser eficaces en les ocasions que generem”.

Evolució de l’equip des del 2021

“L’any passat també va ser igualada, malgrat el 3-1. Va ser el pitjor partit de la temporada i els petits detalls van marcar la diferència i demà també passarà. L’evolució ha estat positiva durant aquests dos anys. Tenim millors i més formes de jugar, som més versàtils i ens coneixem més. Si el partit s’obre, som capaces de jugar obertes; si es tanquen, sabem jugar posicionalment; i si hem de patir, ho sabem fer. L’equip ha millorat en totes les fases del joc, però això no treu que demà no sigui igualat perquè el Wolfsburg té bones jugadores”.

Sensacions i minuts

“Em trobo al 100%. La responsabilitat de cada jugadora és posar-ho tot al servei de l’equip. Els minuts que jugui és cosa de l’entrenador”.

El record de Torí

“Va ser traumàtic per a tot l’equip. Vam treballar molt per guanyar i no vam poder. És un motiu més de la llista que tenim per sortir demà i guanyar”.

Deure’n una?

“La pressió l’has de saber gestionar sempre. Saps que amb aquesta samarreta cal ser gairebé perfecte. Ens condiciona el resultat de Torí pels esforços que va fer l’afició i perquè vam fer el pitjor partit de la temporada. Vam dir que devíem una i el que controlem és donar el 100% per posar-ho al servei de l’equip. Espero que tota la barreja doni fruits”.

Millora respecte anteriors finals

“L’experiència pot ser clau. Som un equip millor any rere any. El 2021 vaig notar que el fet de tenir experiència en una final ens va servir per guanyar. Et dona un component necessari per saber gestionar moments claus abans i durant el partit”.

Desplaçament de l’afició

“Vull agrair els esforços de la gent. Sabem que estan venint en bus quan són més de 15 hores. Això és una autèntica burrada. Fan un esforç econòmic i de temps. Canvia molt tot si tens l’afició a prop o no i nosaltres els necessitem. Han respost i demà sentirem el seu push. S’agraeix moltíssim. No puc dir que això ens farà guanyar, perquè sabem com és el futbol, però és un ingredient extra per apropar-nos a l’objectiu que és portar la copa a Barcelona”.

Per la seva banda, Graham Hansen creu que serà important que totes vagin a una,

El seu paper

“La clau és l’equip. Cadascuna ha de donar la seva millor versió per ajudar. Només així aconseguirem la victòria. Si treballem juntes, tindrem la clau per guanyar”.

Retrobar-se amb el Wolfsburg

“Serà especial. Vaig jugar-hi cinc anys i vaig viure moltes coses. Ara estic molt contenta al Barça i l’únic que vull és guanyar demà”.

L’estadi

“És fantàstic. Molta gent volia entrades i és un bon senyal: el futbol femení creix i té capacitat per omplir grans estadis. Serà fantàstic tenir tanta gent”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)