Barça

El rival

El Wolfsburg

Un guerrer amb experiència

Serà la sisena final de Champions per al Wolfsburg, que té dos títols

Les alemanyes no han perdut a Europa aquest curs

Alex Popp, llegenda del club, ha jugat totes les finals de Champions amb el Wolfsburg

Dir Champions és pensar en el Lió. Vuit títols el deixen com a gran dominador històric de la competició. Darrere de les franceses, però, amb el Frankfurt i l’Umea fora d’òrbita, qui també apunta el seu nom és el Wolfsburg, el rival del Barça aquesta tarda a Eindhoven. El conjunt alemany és un equip experimentat en partits importants a Europa. Sap què és guanyar la Champions, però també sap què és perdre-la. El debut va ser immillorable: campiones superant l’Olympique de Lió (1-0). De fet, aquell curs, el 2012/2013, el Wolfsburg va aconseguir el triplet. Un any més tard, el 2014, les alemanyes van tornar a alçar-se com a reines d’Europa en superar el Tyresö suec en la final (4-3).

Va ser l’últim triomf a Europa. Des de llavors, el Wolfsburg va haver d’aprendre a perdre. I, com el Barça, va haver d’aprendre a perdre contra el rei del continent: l’Olympique de Lió. I és que les alemanyes han perdut tres finals contra les franceses: el 2016 (1-1 i 3-4 als penals), el 2018 (1-4) i el 2020 (1-3). Aquest any, les llobes acumulen una trajectòria pràcticament immaculada en la Champions, on no han perdut cap partit. Van acabar primeres del grup B amb 14 punts (4 victòries i 2 empats), van superar el PSG en els quarts de final i van eliminar l’Arsenal en una tornada agònica a l’Emirates Stadium en les semifinals. A més, el 18 de maig passat van proclamar-se campiones de la copa en golejar el Friburg en la final (4-1). En la lliga, van acabar segones malgrat arribar a l’última jornada amb possibilitats de competir el títol al Bayern.

Sempre amb Popp

El Wolfsburg, que continua amb Tommy Stroot a la banqueta, manté la columna vertebral de la temporada passada. La baixa més destacada és la de la veterana portera Almuth Schult, que va marxar després de no renovar el contracte. Ara el seu lloc l’ocupa Merle Frohms.

Sense canvis en la plantilla, continua destacant-hi una llegenda del futbol alemany: Alexandra Popp, que és l’única jugadora del Wolfsburg que no s’ha mogut des que les llobes van alçar la primera Champions l’any 2013. Als 32 anys, la capitana del conjunt alemany i de la seva selecció, continua sent una futbolista decisiva. Acumula 16 dianes en la lliga, 5 en la copa i 2 a Europa, totes dues en aquesta fase final contra PSG i Arsenal. També sap què és marcar en finals de la Champions: ho va fer el 2014, el 2016 i el 2020.

El Barça també haurà de vigilar de prop Oberdorf, baixa sensible el curs passat, o Roord, que va fer dos gols al Barça. A més, el Wolfsburg té una Pajor en plena forma. Fora la major part del curs passat per una lesió, la polonesa acumula 8 gols en la Champions, a més de 15 dianes entre lliga i copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)