Barça

Un retrobament especial

Amistós. Xavi i Iniesta tornaran a trobar-se en un camp de futbol en el partit entre el Vissel Kobe i el Barça que servirà per tancar la temporada

El Barça abaixa avui el teló de la temporada. I tal com va fer l’any passat, ho fa amb un amistós a l’estranger. El 2022 va ser Austràlia i avui el Japó i contra un rival especial: el Vissel Kobe d’Andrés Iniesta (12.30 h). El manxec, que deixarà el club nipó quan acabi el curs, podrà començar a acomiadar-se del país on ha jugat des del 2018 i ho farà enfrontant-se al club de la seva vida. Una forma especial de dir adeu per al de Fuentealbilla, que a més es retrobarà amb un bon amic seu i soci inseparable sobre la gespa quan tots dos vestien la samarreta del Barça: Xavi Hernández. Llàstima que no hi sigui Busquets, que, com Jordi Alba, s’ha quedat a Barcelona. Hauria estat bonic reunir una altra vegada el millor mig del camp de la història blaugrana, encara que fos en rols i en equips diferents, però no podrà ser.

Iniesta tanca el cercle. Ja es va enfrontar al Barça en un amistós l’estiu del 2019, quan feia poc més d’un any que havia aterrat al Japó. Ara posa punt final a l’etapa amb el Vissel Kobe contra el mateix equip. El migcampista va reconèixer en la prèvia que serà un duel “molt especial”. “No hi ha punts en joc, així que toca gaudir. No sé si és una festa, però sí un moment bonic pel que significa tenir el Barça aquí”, va dir un emocionat Iniesta per acomiadar-se del Japó. El seu darrer partit serà l’1 de juliol, però el fet que el partit d’avui al migdia sigui contra el Barça i a Tòquio fa que es converteixi en un comiat per a Iniesta, que tenia una il·lusió de cara a aquest enfrontament: disputar una part amb cada equip. Però no serà possible, ja que el Vissel vol que jugui només amb la samarreta del conjunt local. Hauria estat una imatge impactant i que hauria encantat als culers, però quedarà en una il·lusió.

Oportunitats

El Barça va aterrar ahir al Japó i ho va fer amb una convocatòria força variada. Sense Araujo, Balde ni Pedri, lesionats, ni Busquets ni Alba, ja de vacances i amb el futur lluny de Barcelona, Xavi s’ha emportat 23 futbolistes. Del primer equip han viatjat Ter Stegen, Gavi, Dembélé, Lewandowski, Ansu, Ferran, Iñaki Peña, Christensen, Marcos Alonso, Kessie, De Jong, Sergi Roberto, Raphinha, Kounde i Eric, a més de Pablo Torre i Arnau Tenas, que ja són habituals. El terrassenc completa l’expedició amb cinc juvenils: Unai Hernández, Marc Guiu, Pau Prim, Dani Rodríguez i Héctor Fort. També hi serà Julián Araujo, que podria debutar amb el Barça després d’haver arribat en el mercat d’hivern. Seran alguns dels altres al·licients d’aquest amistós.

10 Partits guanyats 28

3 Partits empatats 4

2 Partits perduts 6

11 Gols a favor 70

21 Gols en contra 20

PRIMER COMIAT

Andrés Iniesta començarà a dir adeu al Japó, d’on marxarà aquest estiu

MENYS HABITUALS

Xavi ha convocat cinc juvenils per a aquest partit i podria debutar Julián Araujo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)