Adeu a l’últim samurai

Andrés Iniesta, als 39 anys, tanca la seva aventura al futbol japonès envoltat d’amics

Especial va ser el retrobament amb Xavi i emotiva l’ovació de tot l’estadi en el minut 80

Sayonara, Andrés. Sergio Busquets, Jordi Alba i Andrés Iniesta. Tres grans. Tot s’acaba. Els culers fa dies que viuen immersos en un estat d’emotivitat permanent generada per una espiral de comiats. Segon adeu en el cas d’Iniesta, perquè el 27 d’abril del 2018 el manxec va tancar una etapa de 22 anys al Barça, 16 temporades al primer equip (761 partits oficials com a blaugrana), i ara tanca la seva aventura al futbol japonès. Final de trajecte de nou envoltat d’amics. Abraçades i llàgrimes. Tancar cicles no és fàcil.

L’1 de juliol Iniesta jugarà contra el Sapporo el seu últim partit amb el Vissel Kobe, però l’adeu i l’homenatge van quedar anticipats ahir en el retrobament amb el seu Barça. Abraçada amb Xavi Hernández a l’inici al túnel de vestidors i abraçada al final, quan en el minut 80 Iniesta va marxar del camp substituït per Haruya Ide. Dues abraçades entre dos amics que evoquen moments increïbles al Barça, confidències, pors i èxits.

La mítica final de copa del 2018 contra el Sevilla (0-5) va ser l’última gran lliçó futbolística d’Iniesta. Aquell dia va marcar el quart gol del Barça en la final i va aixecar el seu últim títol. Recorda aquell dia com recordarà el dia viscut ahir a Tòquio. Moltes emocions. Iniesta va saltar al camp amb la seva filla Olímpia agafada en braços i amb la seva dona i els seus altres fills emocionats a la grada. Va jugar 80 minuts i Iñaki Peña va impedir que l’adeu fos amb gol. El de Fuentealbilla va disposar de dues grans oportunitats en la primera part. En el minut 30 va enviar la pilota al lateral de la xarxa i en el 44 el porter del Barça va evitar el gol després que Iniesta connectés dins l’àrea amb Saito, però el seu xut va ser tendre. Cada assistència seva, cada gest tècnic, cada driblatge van ser aplaudits des de la grada. Un estadi entregat a Iniesta. I en el minut 80, la gran ovació.

“Ha estat molt especial tornar a jugar contra el Barça. Agraeixo al club l’esforç de venir fins al Japó per jugar només un partit.” Iniesta erra en els agraïments. No era només un partit. Això és cuidar les llegendes. Bon gest del Barça. Arigato, Andrés!