Barça

Messi: “Me’n vaig a Miami”

Encara no ha començat l’estiu i el que prometia ser el culebrot amb més audiència dels mesos estivals ja ha arribat a la seva fi. Leo Messi ha confirmat a través d’una entrevista conjunta entre els diaris Sport i Mundo Deportivo que marxa a fer les Amèriques, concretament fitxa per l’Inter de Miami, l’equip fundat al 2018 per David Beckham i que ara mateix és l’últim classificat de la conferència est de la Major League Soccer, d’un grup de 15 clubs.

Leo Messi ha fet les següents declaracions als periodistes des de la seva casa de París:

’No’ al Barça
“Tenia moltes ganes de tornar, molta il·lusió, però després de com va ser la meva sortida, no volia tornar a estar un altre cop en la mateixa situació i esperar a veure què passaria i deixar el meu futur en mans d’un altre. Volia prendre la meva decisió pensant en mi i en la meva família. Vaig escoltar que la lliga havia acceptat tot i que tot estava en ordre perquè jo pogués tornar, però encara havien de succeir altres coses com vendre jugadors, baixar-los el sou i no volia passar per això ni fer-me’n càrrec. Se’m va acusar de moltes coses que no van ser certes durant la meva carrera a Barcelona i ja estava una mica cansat. De fet, quan vaig haver de marxar, la lliga també havia acceptat la meva inscripció i al final no va poder ser. Tenia por que tornés a passar el mateix i haver de marxar corrents a viure en un hotel molt de temps amb la meva família, com va passar a París”.
Decisió familiar
“Estic en un moment on vull sortir una mica del focus i pensar més en la meva família. He estat dos anys molt malament a nivell familiar i no ho podia gaudir, tret del mes del mundial, que va ser espectacular. Vull tornar a retrobar-me amb el gaudi dels meus fills, del dia a dia... I això va ser en part perquè no donar-se la opció de Barcelona. És una decisió presa en família, no només meva”.
Contacte amb Laporta i Xavi
“Amb el president Laporta he parlat molt poc, una o dues vegades com a molt. Amb Xavi sí hi tinc molta comunicació i vam parlar de la possibilitat de tornar”.
Crits al Camp Nou
“Era molt bonic i ho gaudia perquè vaig marxar d’una manera molt rara i m’hagués agradat acomiadar-me com ho han fet ara Busquets i Jordi Alba o com ho van fer Xavi i Iniesta en el seu moment. M’agradaria tenir en algun moment un comiat de veritat amb la gent que tantes coses hem viscut, gaudit i patit”.
Esforços del Barça
“No sé si el club ha fet tot el possible. Jo només sabia el que parlava amb Xavi. El club, ara per ara, no estava en condiciones de afirmar-me al 100% de que podia tornar.I ho entenc, per la situació que està passant”.
Enyorança
“He trobat a faltar el Barça. Sempre he mirat els partits i trobava a faltar estar allà. He seguit el Barça durant tot l’any i com a aficionat, volia que guanyés”.
Viure a Barcelona
“M’agradaria estar a prop del club. En realitat, viuré a Barcelona. És una de les coses que tenim molt clar la meva dona i els meus fills. Tan de bo pugui algun dia aportar alguna cosa al club perquè l’estimo”.
Futur a Miami
“He pres la decisió que me’n vaig a Miami. Encara no ho tinc tancat al 100%, però hem decidit continuar per aquest camí”.
Acord amb Busquets i Alba
“Cadascú mira pel seu futur i tot i que estava pendent d’ells mai ens hem posat d’acord per anar junts a cap lloc”.
 Encara hi ha molts detalls per aclarir, però el contracte que li ofereix l’Inter de Miami podria ser de tres temporades a raó de 40 milions d’euros cadascuna, sense clàusula de rescissió. Situada a exactes 7.512 quilòmetres de Montjuïc, la nova casa de Messi serà el DRV PNK Stadium, a la ciutat de Fort Lauderdale, que es troba a uns 45 minuts en cotxe del centre de Miami. Sense entrenador després que Phil Neville fos destituït fa uns dies, els companys de més renom que tindrà l’argentí, si és que no hi ha més fitxatges sorpresa, seran el central Yedlin, que ha passat per les files del Galatasaray, Tottenham i Newcastle, i Jean Mota, ex del Santos brasiler. La comunitat hispana de Miami és majoritàriament el gruix dels seguidors de les ’garses’ i de ben segur que avui està de celebració, així com ho deu estar també Jorge Mas, principal accionista de l’entitat de Florida i un dels 100 hispans amb més influència als Estats Units. El cubà, fill d’immigrants anticastristes, tenia el desig de portar Leo Messi al seu equip i ara ha pogut realitzar-lo. El debut de l’argentí davant la seva nova afició es produiria el 22 de juliol contra el Cruz Azul en la primera jornada de la Leagues Cup. La temporada de futbol als Estats Units va des del febrer fins a finals d’octubre, així que Messi s’incorporarà a meitat de curs. El passat 20 de juliol, durant la darrera gira pels Estats Units, el Barça es va enfrontar a l’Inter de Miami en el que va ser el primer partit del tour. Era la primera vegada que les dues entitats es veien les cares i els blaugrana van deixar palesa la seva superioritat amb un 0 a 6, en què va marcar fins i tot l’apuntador: Aubameyang, Raphinha, Ansu Fati, Gavi, Depay i Dembélé. El nivell del conjunt de Florida és equivalent a un equip de segona divisió espanyola i costa pensar que Messi arribi per complir el seu propi somni americà, però del que no hi ha dubte és que amb aquesta decisió tanca definitivament la porta a tornar a vestir la samarreta del Barça.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)