Barça

Disposat a triomfar

Raphinha és un jugador amb cartell i que molts situen en el mercat, però el brasiler esvaeix dubtes dins i fora del camp

Després d’un primer curs creixent, l’extrem té clar que només vol jugar al Barça

Fer dues assistències i un gol en el teu primer partit, encara que sigui un amistós contra l’Inter de Miami, és un bon debut, però que la teva carta de presentació en un clàssic –també amistós– sigui un autèntic golàs que dona la victòria al teu equip, fa que les expectatives siguin altes. Que els 65 milions que s’han pagat per tu ja no en semblin tants. Així va ser l’arrencada de Raphinha amb la samarreta del Barça. Una pretemporada de nivell que el van situar com un dels homes que havia de ser titular un cop arrenqués la competició.

Raphinha, Lewandowski i Dembélé va ser la tripleta atacant que l’aficionat culer es va aprendre de memòria. El Barça volava, especialment en la lliga, però després de la primera aturada de seleccions les coses es van començar a torçar entre lesions, ensopegades en partits decisius –en el clàssic i a Europa– i una davallada en el joc. Raphinha també va perdre espurna i va deixar de ser un titular indiscutible. A més, no participava en els gols. La diana contra el Sevilla del 3 de setembre va deixar pas a una sequera llarga que no es va resoldre fins les dues últimes setmanes abans del mundial: assistència a Lewandowski en el 0-1 de Mestalla en l’últim instant i, sobretot, un gol decisiu a camp de l’Osasuna abans de marxar a Qatar (1-2). “Els primers sis mesos van ser difícils. A principis de temporada vaig fer pocs gols i assistències i no tenia participació directa en l’equip. Però vaig començar a adaptar-me”, reconeixia Raphinha aquesta setmana en una entrevista a la revista Club del Deportista.

Reivindicació

Amb l’arribada del 2023, el panorama va començar a canviar per a Raphinha. L’inici no va ser prometedor, ja que Xavi va descobrir la fórmula dels quatre migcampistes. Aquella que va jugar un dels millors partits de la temporada en la final de la supercopa contra el Madrid, però aquella que deixava fora una peça atacant. I Raphinha, aquell dia, en va ser el damnificat. El tècnic blaugrana deixava entreveure un onze de gala en què el brasiler no hi tenia lloc, però la sanció de Lewandowski i la posterior lesió de Dembélé, a més de la de Pedri, van cedir-li protagonisme. I ell el va assumir sense problemes. Assistència contra el Getafe, diana contra el Betis i gol i assistència contra Sevilla i Manchester United en un magnífic mes de febrer. Seguiria amb dos gols que van valdre sis punts contra el València i l’Athletic Club. Raphinha havia respost a la confiança de Xavi i s’havia posat l’afició a la butxaca. “Té una personalitat espectacular per jugar en un equip gran com el Barça. Ha sabut sortir dels mals moments i aguantar la crítica. Està marcant diferències en el seu primer any. Això no és fàcil”, assegurava Xavi després d’aquests dos gols.

El rendiment de Raphinha va ser tan productiu amb els números a la mà, que malgrat el retorn de Dembélé, el brasiler va continuar sent l’escollit per ser titular. I és que l’extrem ha participat en un total de 22 gols –superant els 15 i els 14 dels seus dos anys a Leeds–. Només Lewandowski (41) ha tingut més incidència. El segueixen la resta d’atacants: Dembélé (16), Ansu (14) i Ferran (10). Tot plegat fa que Raphinha tingui cartell. El Barça sap que podria treure diners pel brasiler en un mercat en què el club necessita ingressar i alliberar massa salarial per poder inscriure jugadors. Però Xavi confia en ell i el retorn frustrat de Messi el converteixen en un jugador interessant en el seu esquema. A més, Raphinha té clar que no es vol moure de Barcelona, com va explicar a Club del Deportista. “És clar que continuaré. La temporada que ve i la pròxima. Tinc molts anys de contracte i espero complir aquests i molts més”, va dir el brasiler, que creu que està al “millor club del món”. “A tots els jugadors els agradaria jugar aquí. Formar part d’una plantilla així és un somni. És el millor club del món i Barcelona és una ciutat que m’encanta”, assegurava. A més, va mostrar-se ambiciós. “L’objectiu de la pròxima temporada és la Champions”. Raphinha ha parlat. Dins i fora del camp. Només el mercat i la situació econòmica del Barça poden canviar el present.

LES FRASES

És clar que seguiré; la temporada que ve i la pròxima, i la pròxima. Tinc molts anys de contracte i espero complir aquests i més

EL ROL

El Barça és el millor club del món, i Barcelona és una ciutat que m’encanta
Raphinha
JUGADOR DEL BARÇA

LA FE DE XAVI

Amb el retorn frustrat de Messi, el brasiler guanya força en l’esquema ofensiu
El tècnic ha continuat apostant per ell tot i recuperar Dembélé al final
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)