Barça

Roures declara que li van robar 11.000 correus amb informació sensible de Mediapro

L’administrador de Mediapro, Jaume Roures, ha explicat en el judici per presumpte espionatge contra ell que els correus electrònics que suposadament li van sostreure de la seva adreça corporativa, que ha quantificat en més d’11.000, contenien informació sensible de la companyia, segons informa l’agència EFE.

Avui hi ha hagut la primera sessió del judici al jutjat penal 20 de Barcelona, on Roures, que exerceix d’acusació particular i que avui ha estat el primer testimoni a declarar, ha afirmat que els correus electrònics sostrets contenien informació que anava des del concurs de creditors que l’empresa afrontava quan van succeir els fets, almenys entre el 2009 i el 2011.

Fiscalia sol·licita quatre anys de presó i multes de 14.400 euros per a un exresponsable del departament d’informàtica de Mediapro i per a una persona relacionada amb l’empresa Bonus Sport Marketing (BSM), que acusa d’haver espiat durant almenys tres anys els correus electrònics de Roures.

Inicialment, Mediapro també es va querellar pel suposat espionatge contra l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell –havia estat el propietari de BSM–, en considerar que tenia relació amb la sostracció de correus electrònics, encara que el jutjat que va investigar el cas va arxivar la causa contra ell, decisió que després va avalar l’Audiència de Barcelona.

La fiscalia sosté en el seu escrit d’acusació que el responsable d’informàtica de Mediapro, va accedir “de manera sistemàtica” al compte de correu corporatiu de Roures, sense el seu consentiment, i va fer una còpia d’aquells missatges que enviava a persones i entitats relacionades amb el seu àmbit professional i personal”.

L’informàtic, afegeix el ministeri públic, remetia les còpies d’aquests correus a l’altre acusat, a qui interessaven els missatges relacionats amb l’activitat empresarial de Mediapro, per dedicar-se al mateix sector del màrqueting esportiu.

Roures ha reiterat diverses vegades que l’exinformàtic acusat havia sostret 11.566 correus electrònics que procedien del seu compte personal, amb “informació supersensible del concurs de creditors, la guerra del futbol, les relacions amb els advocats”, entre altres qüestions.

A més, ha afirmat que la informació sostreta del seu compte podia tenir interès per al Barça, entitat esportiva amb la que els dos acusats van estar vinculats professionalment, en recollir activitats econòmiques de Mediapro, totes elles lícites, així com altres informacions rellevants.

L’empresari audiovisual també ha testificat que es va presentar al despatx del llavors president del FC Barcelona, Sandro Rosell, on també hi havia l’acusat vinculat a BSM, on suposadament li van reconèixer que havien rebut aquests correus, però que els havien esborrat.

Per la seva banda, l’informàtic -que només ha contestat preguntes dels lletrats de les defenses- ha reconegut que va realitzar els enviaments dels correus electrònics des del compte de Roures a adreces de BSM sense el seu consentiment, tot i que ha rebutjat l’acusació que l’objectiu era filtrar informacions sensibles.

A més, ha afirmat que va tenir una reunió amb Roures, entre altres presents, en què, segons la seva versió, es va sentir coaccionat i en què suposadament el van pressionar perquè “acusés el senyor Rosell que era l’instigador o l’origen” del suposat espionatge.

En la sessió d’aquest dimarts també ha testificat Sandro Rosell, que ha explicat que va rebre Roures al seu despatx, on l’empresari audiovisual el va acusar d’haver-lo espiat i, després, ha afirmat que li va dir: “Si em renoves els drets de la televisió, no et faré res”.

Sobre l’informàtic, ha testificat que li consta que els advocats de Mediapro “li van ficar molta pressió” per intentar que digués “coses que no eren”.

Pel que fa al segon acusat, la jutgessa ha permès que declari en darrer lloc, en un judici que s’allargarà durant tota la setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)