Barça

Lamine no és suficient

El Barça empata al feu del Mallorca en un partit en què sempre va a remolc i en què torna a mostrar dificultats per generar ocasions a un rival tancat

Només l’entrada en la segona meitat de Lamine Yamal, que a còpia d’eslàloms i passades interessants dota els culers d’un argument ofensiu, canvia la cara a l’equip. L’atacant, de fet, acaba originant l’empat final de Fermín

En Lamine Yamal, el Barça té un autèntic tresor. Ja se sabia, sí, però al final l’actuació de l’atacant de 16 anys al feu del Mallorca és la confirmació, una vegada més, del descomunal futbolista que s’entreveu, en un enfrontament en què el conjunt blaugrana es va ennuegar i va empatar (2-2). Lamine, suplent una altra vegada, es va lluir des del primer moment en què va trepitjar Son Moix, en el minut 64 i amb l’equip culer perdent 1-2. Eslàloms, driblatges, passades amb intenció, centrades..., un recital que va impulsar el grup orientat per Xavi Hernández a empatar un duel en què sempre va anar a remolc i en què va tornar a mostrar dificultats per generar ocasions contra un rival tancat.

Si bé és cert que els esdeveniments no li van anar a favor contra un Mallorca que viu còmode a camp propi, ben endreçat i junt en un dibuix de 5-3-2 o 5-4-1 per moments, preparat per desplegar-se buscant el gegant Muriqi a dalt. D’aquesta manera, tot es va tòrcer als blaugrana tot just començar, ja que Ter Stegen es va equivocar flagrantment en el servei de pilota i la va regalar a Antonio Sánchez, el qual va trobar Muriqi (8’), que va avançar els vermells. El context, doncs, va ser perfecte per al conjunt que entrena Javier Aguirre, que amb el gol a favor va reforçar la seva proposta i es va tancar amb diligència a prop de la seva àrea. I al Barça li va costar un munt, un problema recurrent que experimenta tot sovint quan el contrincant li proposa situacions així.

I és que per dins era pràcticament impossible trobar ningú, ni Gavi, ni João Félix ni Gündogan, mentre que per fora el més actiu va ser Raphinha, ja que tampoc Balde va estar gaire inspirat. Ferran Torres, relleu ahir de Lewandowski, en va tenir una a passada de Gavi, però no va afinar, mentre que al darrere Araujo i Iñigo Martínez, que va debutar com a titular, patien una barbaritat per sostenir Muriqi, un punta que és un espectacle jugant amb el cos. Així doncs, va aparèixer el que semblava que ho faria, Raphinha (41’), que amb una fuetada va igualar l’enfrontament abans del descans. El brasiler va estar a punt de fer el segon en una acció d’un contra un amb Rajkovic, però la va enviar als núvols i, quan millor es veia el Barça i la primera part finalitzava, el Mallorca va tornar a colpejar. De la manera més simple, un servei de porteria. Rajkovic, en llarg, va trobar Muriqui, que la va guanyar, com gairebé totes, a Oriol Romeu, i la prolongació, mal defensada per Araujo i Iñigo Martínez, i també per Ter Stegen, la va convertir en gol Abdón Prats (48’).

En la segona meitat, el Barça va seguir amb les mateixes dificultats per produir alguna cosa. Un xut al pal des de fora de l’àrea de João Félix va estar a punt de ser l’empat, però va ser una jugada aïllada. No va ser fins que Lamine Yamal, Lewandowski i Fermín van entrar a la gespa que l’equip culer no va accelerar. Sobretot Lamine, un punyal per banda dreta, pràcticament imparable. Tot just entrar va provocar un penal que l’àrbitre va assenyalar, però el VAR li va suggerir que s’ho mirés al monitor i va desfer la decisió. Acció polèmica, ja que no es va veure gaire clar en les imatges de televisió que no existís la infracció. Des d’aleshores, l’equip es va aferrar a l’extrem de Mataró, que es va fer un fart de generar coses. En va ser una el gol de l’empat, que va néixer de les seves botes i que va ser obra de Fermín. El migcampista va caçar una centrada de Raphinha, que havia recollit una passada de Lamine després de deixar enrere diversos rivals. Malgrat tot, el Barça no en va tenir prou amb ell. Amb el punt, el conjunt culer dorm líder, encara que el Girona i el Real Madrid podrien superar-lo avui si guanyen i relegar-lo a la tercera posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)