Barça

“És un premi al que ha fet”

La Pilota d’Or d’Aitana Bonmatí és un reconeixement a anys de feina. Tothom hi coincideix: és la justa i merescuda guanyadora d’aquest guardó. El 2023 de la blaugrana posa la cirera a una trajectòria brillant que ve de lluny. “No em sorprèn, tenint en compte la trajectòria que acumulava. A ella no li han regalat res. S’ho mereix més que ningú. Que continuï així, sent com és, humil i treballadora; sé que ho serà. Segur que n’arribaran més i, per sort, ho podrem veure”, augura Zoe García. En la mateixa línia s’expressa Josan: “És un premi individual a tota la trajectòria, a la dedicació, al temps invertit i al sacrifici. No té sostre. Que continuï així, perquè el futbol femení està creixent i ella encara té 25 anys i té moltíssim camí per recórrer. No cal que li ho diguem. És una competidora nata i no es conformarà amb això”, diu. Lluís Molina també creu que l’actitud d’Aitana no canviarà. “Amb la Pilota d’Or podria presumir d’haver tocat sostre, però, coneixent-la, continuarà lluitant com si comencés de zero”, assegura. “Al final, és un premi més a tot el que ha anat fent. És la resposta a tot. Li diria el mateix que si no guanya, que estem molt orgullosos d’ella igualment. Tot el que ha aconseguit és històric”, hi afegeix Luri Sorroche.

Aitana és una de les líders de la generació actual de futbolistes que està canviant la societat. La que alça la veu. Els que la coneixen també se’n senten orgullosos. “Va ser un plaer poder entrenar jugadores que ara són al cim. Sempre tens el dubte de saber què passarà. Sento un immens orgull de veure com han crescut, també en l’aspecte humà, amb la seva implicació en el desenvolupament del futbol femení”, reconeix Zoe García. “Per a mi, que avui sigui un referent mundial en l’esport femení és un orgull com a ribetà i com a conegut seu. És una noia d’idees clares, manté les amistats de sempre, és propera, senzilla i un bon exemple a seguir”, explica Lluís Molina. Un exemple per a nens i nenes, que tenen en l’Aitana un mirall. “Els nens que entrenàvem eren molt petits en aquell moment i no eren conscients de la magnitud de la jugadora que era l’Aitana. Però continuo tenint relació amb ells, ara que han crescut una mica, i la segueixen a les xarxes socials. Quan l’Aitana aconsegueix algun èxit, sigui individual o col·lectiu, pengen una foto amb ella. Se n’adonen més. Han viscut la seva evolució des que va començar fins avui”, sentencia Josan. Una evolució meteòrica i que deixava entreveure que la Pilota d’Or arribaria.

LES FELICITACIONS

No em sorprèn. S’ho mereix més que ningú. Ben segur que n’arribaran més
Zoe García
exentrenador de l’aitana
És un premi al que ha anat fent. N’estem orgullosos. El que ha aconseguit és històric
Luri Sorroche
exentrenadora del cubelles
És un premi a la trajectòria. És una competidora nata i no es conformarà amb això
Josan
company d’aitana
Podria presumir d’haver tocat sostre, però lluitarà com si comencés de zero
Lluís Molina
professor d’aitana a el pi

El món del futbol es rendeix a Aitana Bonmatí

Van ser moltes les personalitats del món del futbol i de l’esport que van voler felicitar Aitana Bonmatí. Començant pel club i les companyes, així com membres del primer equip masculí com ara Xavi Hernández, Araujo, Pedri, Balde, Ter Stegen i Gündogan, i llegendes com Puyol i Iniesta. Per descomptat, també moltes companyes de professió d’altres equips i seleccions. Rivals d’Aitana en el dia a dia que es rendeixen al talent de la migcampista blaugrana. Fora del futbol, Pau Gasol, Paula Badosa, Núria Picas, Ari Sánchez i Carlos Alcaraz també van voler expressar la seva enhorabona a la de Ribes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)