Barça

Nit de rotacions i fer caixa

Amb el bitllet per als vuitens garantit i els 2,8 milions d’euros per victòria a Europa com a botí, el Barça afronta el tràmit a Anvers com una oportunitat d’oxigenar de minuts la plantilla després del KO contra el Girona

Rotacions, planter, imatge i calés. El Barça tancarà avui la fase de grups de la Champions a Bèlgica amb la tranquil·litat de tenir matemàticament lligat l’accés per als vuitens de final des de fa 15 dies. La gèlida visita a Anvers (21 h, Movistar Liga de Campeones 2) és un tràmit per a la classificació perquè l’equip de Xavi Hernández acabarà també com a primer de grup amb gairebé tota probabilitat. Només li privaria aquest honor una hipotètica golejada del Xakhtar Donetsk a Do Dragão combinada amb una desfeta majúscula blaugrana al Bosuilstadion. El Barça té 12 punts i el goal average guanyat amb el Porto (9). Amb el Xakhtar (9) té el goal average empatat, però ara mateix la diferència de gols en el còmput general és de més 7 a favor dels blaugrana.

Laporta mira a la cartera. Guanyar a Anvers equival a un botí extra de 2,8 milions d’euros per part de la UEFA. Xavi mira cap al vestidor i cap a La Masia. La d’avui és una nit per als joves. Marc Guiu, Cubarsí, Casadó, Ángel Alarcón, Aleix Garrido i Héctor Font –també els porters Astralaga i Kochen– han viatjat amb el primer equip i alguns d’ells com ara Guiu, Cubarsí i Casadó fins i tot podrien assaborir la titularitat. El tècnic vallesà s’ha emportat molta canalla del juvenil i el filial. També han viatjat finalment noms de pes com ara Lewandowski, Gündogan i Araujo. Tots tres havien quedat fora de la convocatòria oficial facilitada dilluns pel club, però van acabar sent inclosos en la llista definitiva facilitada dimarts a primera hora abans de volar cap a Bèlgica. El canvi de plans, segons va explicar ahir Xavi, correspon a un canvi d’última hora en l’itinerari i en la pernoctació a Bèlgica, i també per fer cohesió de grup després del KO de diumenge contra el Girona. Cap dels tres serà titular. Pesa el partit de dissabte a Mestalla contra el València. Són tres dels sis futbolistes que més minuts han jugat en la Champions aquesta temporada. Els altres són Frenkie de Jong, que s’ha quedat a Barcelona, i Cancelo i João Félix, també clars candidats a la banqueta. Sí que seran titulars el capità Sergi Roberto, Oriol Romeu, Ferran, Balde i Fermín. El partit a Anvers és una clara oportunitat per oxigenar de minuts la plantilla. I també és una oportunitat per sanar la ferida de la derrota contra el Girona. L’equip ha de recuperar la versió fiable del dia de l’Atlético. L’Anvers és l’únic equip dels 32 clubs de la Champions que no ha puntuat. L’equip de Van Bommel ve enfortit per les seves tres últimes victòries seguides, dues en la lliga i una en la copa, però la seva trajectòria a Europa i el 5-0 de Montjuïc del mes de setembre conviden a pensar que el Barça no hauria de tenir excessives dificultats per treure el partit endavant, amb l’energia dels joves. Ter Stegen, Gavi, Iñigo i Marcos Alonso continuen sent baixa i Van Bommel té les absències de Bjorn Engels (lesió al tendó d’Aquil·les), Jacob Ondrejka (molèsties al peu), Anthony Valencia (lesió al genoll) i el sancionat Muja, expulsat el dia del Xakhtar.

Carles Puigdemont no assistirà a la llotja. L’expresident de la Generalitat havia estat convidat per l’alcalde d’Anvers però la seva presència en el ple del Parlament Europeu d’Estrasburg li impedirà ser al Bosuilstadion. L’àrbitre serà l’italià Marco Guida. Serà la primera vegada que xiuli un partit del Barça.

AL FINAL, LLISTA DE 24

Tot i que Araujo, Lewandowski i Gündogan han acabat viatjant, seran suplents

PESA MESTALLA

La importància del partit contra el València farà que avui Xavi miri cap al juvenil i el filial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)