Barça

El protagonista

Héctor Fort

Per a algú serà inoblidable

Héctor Fort (Barcelona, 2006) és un altre d’aquests jugadors de la generació del 2006 i el 2007 que estan al futbol base del Barça i que tant prometen. Sense anar més lluny, vuit d’ells, que són encara juvenils, van jugar amb la selecció espanyola el mundial sub-17 disputat a Indonèsia fa prop d’un mes. Fort també hi va anar i, en el lateral dret, la seva demarcació habitual encara que també pot jugar de central, va ser dels més destacats del combinat estatal en la competició, en què es van acomiadar en els quarts de final. Ja fa temps que Xavi Hernández té l’ull posat en el defensa, que destaca, sobretot, per la seva potència anant cap amunt en atac i el seu rendiment cap avall en defensa, i ahir, amb només 17 anys, el va fer debutar amb el primer equip. El barceloní, aterrat al club culer en edat de prebenjamí i que milita en el Barça Atlètic a primera divisió FEF –10 partits, tots de titular, amb 1 gol i 1 assistència–, va complir un somni. Per al Barça, el d’ahir, en què va perdre (3-2) contra l’Anvers, l’últim de grup i que mai havia guanyat en la Champions, no és un partit per al record, encara que per a Fort, de ben segur, sí que ho és, un dia inoblidable.

Amb el dorsal 39 a l’esquena, mitgetes baixes, màniga i curta i guants, va ser titular i va disputar una hora de joc abans de ser substituït per Cancelo. Va ser una estrena correcta, sense estridències, situat en el lateral dret, compartint banda amb un altre xaval, Lamine Yamal. I això que l’inici va ser dur, ja que, al cap de 20 segons, la primera pilota que va tocar, la va perdre i es va generar una ocasió de gol per a l’Anvers que va acabar en res. Es va mantenir ferm, malgrat això, i no va cometre més errades. Tímid en atac i bé en defensa, no va desentonar; segur en la passada, va completar 30 passades de les 31 que va intentar, i, després, al darrere va tallar un parell d’accions perilloses del conjunt belga. Altres joves, que ja havien jugat en la Champions, com Marc Guiu (17 anys) –que va marcar el 2-2– i Marc Casadó (20 anys), també van tenir minuts ahir al Bosuilstadion.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)