Barça

Xavi: “S’ha generat una tensió innecessària”

L’entrenador del Barça, Xavi Hernández, ha assegurat que s’ha de gaudir de la primera posició del grup i ha restat importància a la derrota contra l’Anvers. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

El moment

“La samarreta pesa. Hem de millorar, evidentment. Sent positius, l’objectiu està complert. Som primers de grups i ens hem classificat per a vuitens. Les sensacions no són bones, és la part negativa. Hem de ser autocrítics i hem de fer molt millor les coses per aconseguir assolir alguna cosa aquesta temporada. Dissabte tenim una final i una prova de foc. Hem de recuperar la gent anímicament, però tinc la sensació que s’ha generat una tensió innecessària en aquest partit. Estic content tot i les males sensacions perquè estem a vuitens com a primers i això és mèrit del club i de l’equip. A vegades hem de recordar d’on venim i on estem. L’any passat estàvem en l’Europa League i fa dos, igual. Hem de jugar millor, però estem vius. És un moment de gaudir i pensar d’on veníem”.

“Estem millor anímicament que l’any passat, però el rendiment ha baixat. La derrota que pesa és la de diumenge. Hem de reaccionar a partir de dissabte. La d’avui no és una derrota dolorosa perquè som primers i estem a vuitens. No és el pitjor moment. Estem molt bé en aquesta competició que és una assignatura pendent del club i l’hem superat”.

La situació com a entrenador

“Com es reverteix això? Guanyant dissabte. Les sensacions venen de fora. Nosaltres no tenim cap sensació dolenta des de dins. I com a entrenador? La convocatòria és una decisió consensuada. Robert ens diu que està bé per jugar i Gündogan també. Ho decidim nosaltres. Ni l’entrenador queda en una mala posició ni el president en una bona. És un tema de consensuar i parlar amb els jugadors. Després vosaltres traieu les conclusions que voleu i això és incontrolable. Esteu generant polèmica on no n’hi ha. Avui hem estat dues hores parlant amb Laporta i Deco de molts aspectes i no hi ha cap mena de problema. El problema són les sensacions perquè no es guanya. La derrota que fa mal és la de Girona, no la d’avui. És un moment de satisfacció perquè estem al bombo de dilluns. Em trobo bé, positiu”.

“No hem sortit bé. En això ens hem de centrar. S’ha generat una tensió innecessària amb el tema de la llista de convocats. Es canvia perquè ho parlem. Els jugadors volen venir i estar amb l’equip després de la derrota. No hi ha més història. Avui no fem un bon partit i no marxem amb bones sensacions. És una derrota que no és dolorosa. Hem fet els deures en la competició i es parla de coses que no tenen res a veure amb el que ens està passant en el joc”.

Dubtes interns?

“Tenim la confiança que l’equip millorarà i traurà bons resultats a partir de dissabte. Això va de resultats i em valoraran per això, com a tots els entrenadors. Per això treballem. Em centro en el que puc controlar i millorar. Em centro en la meva feina. Tinc confiança total del president i de Deco. Res més”.

Capaç de canviar la imatge?

“Totalment. Tenim quatre títols en joc encara. Estem en la cursa per la lliga, però cal millorar. En la Champions estem on volíem. S’ha de jugar encara la supercopa i la copa. Estic positiu, preparat i il·lusionat. No canvia res”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)