Barça

Xavi: “La primera part és inacceptable”

L’entrenador del Barça, Xavi Hernández, s’ha mostrat crític i contundent amb l’actitud de l’equip en la primera part i ha reconegut que la xerrada del descans ha estat la més dura des que és el tècnic. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

L’equip

“La primera part és inacceptable i els he dit al descans. Amb aquesta intensitat i agressivitat no robarem cap pilota. Si ens falta efectivitat, hem de tenir ànima. O correm com animals o no ens arriba. No tenim el Barça del 2010. L’any passat els títols ens els va donar un equip amb ànima, que corria, que guanyava els duels, anava a la pressió, era agressiu i recuperava pilotes. Si això ho mostres en la segona part, guanyes. A la primera vas empatant, la gent es posa nerviosa i comença a xiular. És normal. El futbol és això. No podem no donar-ho tot. L’equip ha sortit a la segona part d’una altra manera. És fàcil d’entendre. O ens deixem la pell i la vida o no guanyarem res. És tan fàcil i simple com això. Hem d’espavilar. Si no ens arriba per futbol, ha d’arribar per ànima”.

La falta d’ànima

“És general. No es pot apuntar a un jugador. Si veus la intensitat de qualsevol a la primera i a la segona part, no té res a veure. Els he d’exigir això i ho hem fet al descans. La xerrada ha anat molt bé. Ha quedat clar què faltava. És la xerrada més dura que he tingut com entrenador. La primera part és inacceptable. No tenim capacitat per marcar i hem de donar de l’altra part. No ens arriba per golejar. Toca treballar com animals. La segona part m’ha agradat i per això hem guanyat. No ens podem permetre la primera part, si no no guanyarem res”.

“El resultat m’és igual. Vull un equip amb ànima, que es deixa la pell al camp. Això ens va donar dos títols l’any passat. Em preocupa el meu equip i la primera part. No tornarà a passar. És responsabilitat meva. M’estic obrint en canal. No tenim la qualitat ni la capacitat individual del 2010”.

Per què aquesta falta d’ànima?

“Es bloquegen, senten pressió i es poden espantar. La pilota crema. Es genera tot això al voltant i jo he d’intentar ser més exigent amb ells perquè puguin rendir. He de protegir-los. És qüestió de deixar-se la pell. Això és el Barça, no hi ha una altra. No estic enfadat, dic el que he vist”.

Els xiulets

“És normal. Ho entenc. No m’agraden, jo no he xiulat en la meva vida perquè entenc el futbolista, però també entenc l’afició. És inacceptable. No pot ser. Pots jugar bé, malament, guanyar 3-0 o perdre, però és l’ànima. Per respecte al club i a l’escut, s’ha de deixar la pell sempre i en la primera part no ha estat així”.

L’aturada pot desbloquejar?

“Ens pot anar bé per desconnectar, gaudir amb les famílies i posar-nos les piles. Ens pot anar molt bé el partit d’avui perquè la primera part és el que no s’ha de fer i la segona el que sí que s’ha de fer. Res més. Són dues cares diferents. Si tenim la de la segona, podrem competir aquest 2024 per als títols. Si no, és impossible”.

Sergi Roberto

“És un exemple, sempre. No cal dir massa. Sabeu què penso d’ell. És un capità amb majúscules. Jugui o no, sempre ajuda i és una garantia. Estic molt content per ell. Li tinc molta estima i és un exemple”.

Fragilitat defensiva

“Són errors puntuals. La línia defensiva està ben situada i coordinada, però els errors ens estan marcant molt. El primer és en la sortida i el segon és una desgràcia amb el xoc d’Iñaki i Araujo. Són jugades que regalem i ens costa més guanyar partits”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)