Barça

El Barça, satisfet

Joan Laporta. El president culer assegura que s’obre “una oportunitat històrica per resoldre alguns dels greus problemes que comprometen la viabilitat futura de la gran majoria de clubs”

En el Barça es va rebre amb gran satisfacció la resolució del tribunal europeu. Juntament amb el Real Madrid, l’entitat blaugrana és l’altre club que impulsa la Superlliga. “Ens dona la raó en resoldre que en l’actual statu quo del futbol europeu existeix una situació de monopoli incompatible amb el principi del dret europeu, com hem sostingut durant molt de temps”, va explicar Joan Laporta. “S’obre una oportunitat històrica per resoldre alguns dels greus problemes que avui comprometen la viabilitat futura de la gran majoria de clubs”, va assenyalar. “El Barça, un club esportiu que és propietat dels seus socis i sòcies i sense cap altre suport financer que el que pugui generar la seva activitat, ha analitzat en els darrers mesos la problemàtica del futbol europeu tal com està concebut actualment i que al nostre parer beneficia els clubs que poden disposar de recursos financers pràcticament il·limitats”, va continuar. “Creiem que ha arribat el moment que els clubs, i amb més motius aquells que són propietat dels socis, tinguin un control més gran sobre el seu destí, futur i sostenibilitat”, va manifestar el president blaugrana, que veu en aquesta competició la possibilitat de solucionar gran part dels problemes econòmics que té l’entitat ja que si s’engegués suposaria una injecció de diners important. Diverses fonts asseguren que l’entitat rebria un bonus de fidelitat que s’enfilaria fins als mil milions d’euros.

El dirigent culer també va intentar allargar la mà als contraris a la Superlliga. “Vull deixar molt clar que la posició del Barça en la qüestió d’un nou format de lliga europea no pretén en cap cas anar contra la lliga espanyola ni les lligues nacionals en general”, va assegurar. “Al contrari. Amb una competició europea millor i amb més recursos per als clubs, les lligues nacionals seran més igualades i disputades”, va insistir.

Florentino també parla

Company de viatge de Laporta en la Superlliga, Florentino Pérez també va valorar la decisió del TJUE. “Els clubs seran els amos del seu destí”, va dir el president del Real Madrid. “Així com fa gairebé setanta anys vam fer un pas fonamental en la història del futbol amb la creació de la copa d’Europa, avui novament tenim el deure i la responsabilitat de donar al futbol europeu el nou impuls que tant necessita”, hi va afegir. “I ho farem malgrat les campanyes que hem patit i que sens dubte s’intensificaran des del dia d’avui. Però ningú va dir que posar fi a un monopoli després de tantes dècades fos senzill”, va concloure.

LA REACCIÓ

Ens dona la raó. En l’actual ‘statu quo’ del futbol europeu hi ha una situació de monopoli
Joan Laporta
President del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)