Barça

Xavi: “Necessitem retrobar-nos amb nosaltres”

El Barça pot guanyar un títol aquesta setmana i el seu entrenador, Xavi Hernández, sap que pot ajudar molt a l’equip. Primer, cal eliminar l’Osasuna. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

Osasuna

“No sabem el plantejament que ens farà, però és un rival difícil, amb un gran entrenador. Prepara els partits de manera excel·lent, a nivell tàctic. Té les coses molt clares i sempre nes ha complicat l’existència, últimament. Vam guanyar en la lliga de manera justa, però va costar. Demà és un escenari diferent”.

Com jugar

“No hem de regalar res. Fent el diagnòstic, són errors nostres en molts moments dels partits que no hem controlat ni dominat. A Barbastre se’ns complica per aixpo. Ens estem retrobant amb el joc. Ho vam fer en la segona part contra l’Almeria i Las Palmas. Contra el Barbastre fem un partit seriós i bo, però regalem i patim. Hem de trobar continuïtat per demà. Són competicions del KO i no podem cometre errors, perquè ens penalitzen i ens envien cap a casa. Tenim ganes i il·lusió. Estem esperançats i volem jugar la final. Estem com l’any passat. Necessitem retrobar-nos amb nosaltres i toca fer un partit complet. Tant de bo sigui demà”.

Punt d’inflexió?

“Tant de bo. Hem de trobar la regularitat. Respectem l’Osasuna, però som favorits. Som el Barça, però és un partit a cara o creu i hem de demostrar que mereixem estar en la final. Tenim un rival rocós. Tant de bo la competició serveixi per retrobar-nos amb el joc i amb un títol que l’any passat ens va anar de meravella. Ens va donar confiança, moral i estabilitat. Aquest any també ens la donaria”.

Importància supercopa

“Hi ha en joc un títol. No hi ha títols menors. Vam guanyar-ne dos l’any pasat i un va ser la supercopa, a més fent un joc extraordinari en la final. Ens va anar de meravella per la resta de la temporada. Hem de buscar el clic. És important. Potser a nivell mediàtic no se li dona tanta importància, però ho és. Pas a pas”.

Pas endavant dels jugadors

“Tinc plena confiança en ells i ho saben. Parlem molt. Són capaços, ho han demostrat en partits importants i l’any passat. Crec que l’equip està preparat per competir. Tenim moltes coses positives per fer un gran torneig. Crec que veuen un entrenador convençut, que els genera confiança i que els hi treu pressió. M’agrada parlar amb ells i estem molt units. És la meva sensació. Això no canvia”.

Cancelo i Pedri

“Som més optimistes amb Pedri. Es troba bé, porta dies amb bones sensacions. Cancelo està complicat per demà i Íñigo, evidentment, està pràcticament descartat. Veurem les sensacions a l’entrenament, però Pedri és el que està més a prop de tenir minuts”.

Contundència àrees

“Ens falta, sobretot a la nostra, que és la més important perquè ens dona seguretat i estabilitat. Ens està pesant més això que la manca d’efectivitat. Estem regalant massa coses a nivell defensiu. No som sòlids com la temporada passada”.

Canvi des del 2022 fins ara

“Moltes coses i cap a positiu. Entenc que les expectatives són de buscar l’excel·lència. Estem en el camí. L’equip juga molt millor i entén molt bé les coses, però no li hem donat continuïtat. És el que falta. Simplement això. Estic content. En línies generals, el balanç és molt positiu, més enllà dels títols. Tant de bo trobem aquesta excel·lència que ens farà guanyar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)