Barça

Un Madrid molt superior retrata el Barça

Càstig merescut per al Barça. El conjunt blaugrana ha perdut la final de la supercopa d’Espanya davant un Madrid molt superior, que ha jugat al que ell ha volgut de principi a fi (4-1). Una derrota dolorosa en una final, contra l’etern rival, que demostra que l’equip continua immers en la mala dinàmica de joc i actitud i que sembla molt lluny de poder posar-hi remei. Un correctiu que fa més gran la ferida.

Ni els quatre migcampistes -com en la final de l’any passat-, ni la fórmula anti Vinicius, ni el discurs previ a la final en què es volia vendre que l’equip mostraria l’ADN del club i el seu model de joc. El Barça ha naufragat a Aràbia, mostrant-se incapaç en tot moment. El Madrid ha enllestit la final ben aviat, amb dos gols en tres minuts. Vinicius ha guanyat l’esquena a Kounde, ha driblat a Iñaki Peña i ha fet l’1-0 a plaer (7’). Acte seguit, Rodrygo ha fregat el segon, però Iñaki Peña ha posat la mà (9’). L’estocada no s’ha fet esperar. Una mala pressió del Barça, deixant lliures els jugadors blancs, ha acabat amb una passada a l’espai per a Rodrygo, que ha regalat el segon a Vinicius (10’). El conjunt de Xavi ha intentat reaccionar amb una doble oportunitat: Ferran ha xutat al travesser i Lunin ha enviat a córner el segon intent de Lewandowski (12’). El Barça tenia molts problemes per sortir, mentre que el Madrid se sentia còmode. La sagnia s’ha aturat i els blaugrana han trobat vida gràcies a un golàs de Lewandowski, que ha recollit una pilota morta a la frontal per engaltar una volea impossible per a Lunin (33’). El gol, però, no ha activat l’equip, que no ha fet un pas endavant. Per a rematar-ho, Araujo ha comès penal sobre Vinicius, que no ha perdonat des dels onze metres i ha culminat el seu hat-trick, deixant en estèril el 2-1 del polonès (39’). Encara abans del descans, Pedri ha fregat el 3-2 (50’).

El guió no ha canviat en la represa, amb un Barça tenint més pilota, però sense idees ni capacitat per generar absolutament res. No passaven coses al partit, però la sensació era que el Madrid podia fer més mal en qualsevol moment. Així ha estat. En un contraatac, la pilota ha caigut als peus de Vinicius, que ha tingut totes les facilitats del món per centrar. Kounde ha estat tou en el refús i Rodrygo ha fet el quart (64’). L’escenari s’ha posat encara més dramàtic amb l’expulsió d’Araujo, que ha vist la segona targeta groga per una entrada a destemps a Vinicius (71’). La resta del partit s’ha fet molt llarg per al Barça, que ni amb els canvis havia pogut sacsejar res. El Madrid ha fregat el cinquè i els blaugrana només han inquietat amb un xut de João que Lunin ha rebutjat (80’).

Un any després de la famosa final de la supercopa que havia de significar un punt d’inflexió positiu per als de Xavi, el panorama ha canviat radicalment, amb un Barça que ha tocat fons aquesta nit a Riad. El Madrid marxa amb el títol. Els blaugrana tornen tocats i enfonsats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)