Barça

Bola extra en la lliga

El pas en fals del Madrid a Vallecas frena la seva escapada, reactiva un Barça que li retalla dos punts i el Girona se li pot acostar avui a només tres. L’equip blanc ha errat en els dos derbis i ha deixat escapar 4 punts dels últims 9

El futbol pot arribar a ser imprevisible. El Barça va vorejar el desastre dissabte a Balaídos i va estar molt a prop de deixar escapar dos punts més si no arriba a ser pel regal de Fran Beltrán en forma de penal matusser en el temps afegit, transformat per Lewandowski. L’equip de Xavi hauria pogut acabar la jornada a 12 punts del líder, però ho farà finalment a 8. Un altre regal, en aquest cas de Raúl de Tomás i el Rayo, anima de nou la lliga. El Real Madrid va atropellar el Girona fa set dies i semblava haver sentenciat la lliga, però la relliscada d’ahir a Vallecas (1-1) obre un nou horitzó. El Barça li retalla dos punts i el Girona de Míchel es pot acostar a només tres si és capaç de conquerir San Mamés (avui, 21 h) en el partit que tanca la vint-i-cinquena jornada.

La lliga continua estant molt difícil per al Barça, això és així, però l’empat del Madrid obre una petita esperança. Per al Girona, aquest empat obre un món. L’equip de Carlo Ancelotti ha dinamitat 4 punts dels últims 9. Els dos derbis madrilenys contra l’Atlético i el Rayo han frenat la seva escapada en solitari. El Barça, des de l’anunci fet per Xavi després del KO contra el Vila-real de deixar el club el 30 de juny, ha sumat un 10 de 12 esperançador. L’empat contra el Granada va ser frustrant perquè es va perdre una gran oportunitat d’acostar-se al Girona i contra el Celta el joc de l’equip va tornar a ser molt dolent, però pel que fa a puntuació el Barça no s’ha desinflat. Era un possible risc després de la gran decisió de Xavi, però el vestidor està disposat a lluitar fins que les matemàtiques diguin el contrari. El Barça estarà també pendent avui de Bilbao perquè o el Girona, per dalt, o l’Athletic, per sota, perdran punts.

El Barça es va entrenar ahir amb el cap posat ja en el partit de dimecres a Nàpols (21 h). Ronald Araujo, després de la seva substitució dissabte a Vigo, sembla que podrà viatjar a Itàlia. Xavi donarà la convocatòria entre avui i demà. Ahir van exercitar-se tots els disponibles i els habituals del filial Kochen, Pau Cubarsí i Héctor Fort. Nàpols i la Champions són ara la gran batalla, però l’error imprevist del Real Madrid a Vallecas convida els blaugrana, i sobretot el Girona, a mirar el calendari. Fins al clàssic de la jornada 32, el Barça té partits accessibles a Montjuïc i visites terribles com el cas de San Mamés i el Metropolitano. El Girona també ha de visitar aquests dos estadis. El Madrid té dues sortides no tan complicades però sí enverinades, Mestalla i El Sadar. Caldrà veure amb quins marges arriben els uns i els altres al Madrid-Barça del 20 o 21 d’abril.

LA CLAU, A FORA

El Madrid, el Girona i el Barça tenen sortides difícils fins al clàssic de l’abril
REAL MADRID
J. 26: Madrid-Sevilla (25/2)
J. 27: València-Madrid (2/3)
J. 28: Madrid-Celta (10/3)
J. 29: Osasuna-Madrid
J. 30: Madrid-Athletic Club
J. 31: Mallorca-Madrid
J. 32: Madrid-Barça
GIRONA
J. 25: Athletic-Girona (avui, 21 h)
J. 26: Girona-Rayo (26/2)
J. 27: Mallorca-Girona (3/3)
J. 28: Girona-Osasuna (9/3)
J. 29: Getafe-Girona
J. 30: Girona-Betis
J. 31: Atlético-Girona
J. 32: Girona-Cadis
BARÇA
J. 26: Barça-Getafe (24/2)
J. 27: Athletic-Barça (3/3)
J. 28: Barça-Mallorca (8/3)
J. 29: Atlético-Barça
J. 30: Barça-UD Las Palmas
J. 31: Cadis-Barça
J. 32: Madrid-Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)