Barça

Les penyes, amb el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries

La Confederació Mundial de Penyes dona suport a l’entitat FEDER, que promou la investigació d’aquestes malalties

La Confederació Mundial de Penyes del FC Barcelona, concretament la seva subcomissió de RSC, ha subratllat el seu compromís amb el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, celebrat aquest 29 de febrer. L’entitat barcelonista s’ha sumat a FEDER (Federació Espanyola de Malalties Minoritàries), que vol sensibilitzar tota la població sobre la importància de la recerca per a assolir un diagnòstic precoç i també sobre la necessitat de recursos per a frenar l’evolució d’aquestes malalties.

FEDER és presidida per Juan Carrión, que també és president de la Federació de Penyes Barcelonistes de Múrcia i de la PB Totana. Aquest vincle fa que sigui habitual la col·laboració del col·lectiu de penyes en accions de sensibilització sobre aquestes malalties, subratllant així els valors solidaris que defineixen el barcelonisme. “El diagnòstic de les malalties minoritàries triga uns sis anys de mitjana, fet que suposa una odissea per a moltes persones. És molt necessari aconseguir un diagnòstic precoç, i per això cal impulsar la medicina genòmica personalitzada i de precisió, i també homogeneïtzar el nombre de malalties”, explica Carrión. Actualment, s’estima que entre el 6 i el 7% de la població mundial conviu amb aquestes malalties, que equival a unes 400.000 persones a Catalunya.

COMPROMÍS SOLIDARI

La subcomissió de RSC de la Confederació Mundial de Penyes ha intensificat el compromís i sensibilització de l’entitat en diferents fronts, i un és la implicació amb quatre dies mundials especialment lligats amb la seva activitat. A més d’aquest Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, el 4 de febrer passat la Confederació ja es va adherir al Dia Mundial contra el Càncer sumant-se al manifest de l’AECC.

Més endavant, el moviment de penyes se sumarà també al Dia Mundial del Donant de Sang (14 de juny) i al Dia Internacional de l’Erradicació de la Pobresa (17 d’octubre). En ambdós àmbits, tant la Confederació com les federacions territorials i les diferents penyes ja participen en diverses iniciatives cada any, i reforçaran aquest compromís amb motiu dels seus respectius dies mundials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)