Barça

Deco: “Hi ha coses que van abans que el nou entrenador”

El director esportiu del Barça, Deco, ha repassat l’actualitat del club en una entrevista al Tot Costa de Catalunya Ràdio. El portuguès ha deixat clar que no és el moment de buscar l’entrenador nou i que no es planteja que Xavi pugui seguir, si bé ell preferiria que fos així. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

Relació amb Xavi

“No sé per què sempre pregunten per la nostra relació. És molt bona en tots els sentits. Respecto al Xavi jugador, que és una llegenda del club. No és fàcil estar tants anys al Barça. I respecto al Xavi entrenador per entrar en un projecte arriscat. Està fent bé les coses”.

La decisió de Xavi

“Se’l renova perquè es creu en un projecte a llarg termini. Jo no volia que Xavi anunciés que marxa. Volia que es quedés més anys i lluitar junts en aquest projecte. Ell ha explicat les seves raons, però estic d’acord amb el president. La fórmula que va oferir l’acceptem i l’entenem perquè és Xavi, pel que representa i perquè creiem que pot funcionar”.

Convèncer a Xavi?

“Ha estat una decisió seva i ha de ser així si res canvia. Si es dona el cas, ho discutiríem. No descartem res. No diré que no ho podem plantejar. No tenim res en contra seva ni ha estat una decisió nostra. Sempre li vam fer costat en els moments difícils i hem intentat que funcioni. No ho plantegem, no podem parlar d’alguna cosa que no existeix. Si passa, discutirem”.

Nou entrenador

“No estem buscant el nou entrenador perquè no és el moment. La temporada no s’ha acabat. Hi ha moltes coses encara que han de passar. No només es tracta dels títols, sinó de guanyar un equip. Aquest equip té un cicle per davant amb jugadors molt joves i d’altres que porten anys aquí i volen seguir. Hi ha gent que dona la temporada per acabada i jo no ho veig així. Hi ha coses que van abans perquè condicionen. Estem a finals de febrer i cal anar amb calma. Poden passar moltes coses”.

Procés de selecció

“Has de saber què vols i què pots tenir i fer com a projecte abans de parlar amb ningú. Qualsevol entrenador et preguntarà i voldrà saber amb quins jugadors compta. Depèn d’altres coses. No hi ha tants entrenadors de nivell al mercat. La majoria tenen contracte. Hi haurà moviments, és cert, però quan arribi el moment prendrem la decisió correcta que es pugui portar a terme. No és que no vulgui parlar, és que ara no toca prendre aquesta decisió”.

“Ha de ser un entrenador que respecti la idea de futbol del Barça: tenir qualitat, intentar jugar bé, etc. Ha d’anar per aquí”.

Quan s’ha de buscar?

“Quan la temporada estigui més clara. Ara no és així. Entenc que en parleu, però tenim altres coses a fer i millorar. Hi ha moments i s’ha d’esperar”.

Objectius temporada

“La plantilla que s’ha fet és molt bona. S’han perdut jugadors importants com Dembélé o Busquets, però la majoria d’ells, campions de lliga, s’han quedat. Han arribat d’altres. L’equilibri hi és, però els rivals també es reforcen. Els objectius, al Barça, sempre han de tenir l’ambició de guanyar. Somies en guanyar la lliga un altre cop, encara que ara està difícil. Tot pot passar. En la Champions, en una eliminatòria, podem enfrontar-nos a qualsevol equip. No ens veig inferiors si tenim a tota la plantilla disponible. Això ho hem pagat en molts moments, el fet de tenir una plantilla curta”.

Vendre?

“La idea és no vendre a ningú i intentar reforçar-se. No necessitem massa coses. Volem millorar la plantilla. La idea és comptar amb tots. Pedri, De Jong, Gavi o Araujo són jugadors de present i de futur. Tenen contracte i han d’estar més anys aquí. Intentarem mantenir un equilibri”.

De Jong

“És humà. És normal que t’enfadis si diuen coses de tu que creus que no corresponen a la realitat. Té tot el dret a pronunciar-se. Crec que està content aquí. Vol guanyar i això és bo i normal. Que un jugador digui això, ens encanta. Jo vull jugadors que vulguin guanyar al Barça. És normal que s’enfadi si creu que dubten d’ell i de la seva professionalitat. És un jugador amb qui comptem. Volem que es quedi més anys”.

“Ningú m’ha dit que no puguem pagar el seu salari ni que es tracti d’un problema de massa salarial”.

Cubarsí

“Se li havia deixat espai per a què jugués al filial, però està responent. Impressiona la seva maduresa, però és molt jove i té coses a millorar. S’està intentant ajudar a entendre que hi ha un procés”.

Els joves

“És important que vegin que hi ha competència. Que vegin que el futbol, i sobretot al Barça, és dur. Hem d’ajudar a fer que el procés de creixement sigui més fàcil. La idea és cuidar-los perquè veiem que tenen potencial dins del club”.

Quants anys es veu al club?

“Vull ajudar en el procés de construcció del club. És el meu desig com a culer i com a director esportiu. Si estaré un, dos o tres anys, no ho sé. No és el que em preocupa. Tinc la sort d’estar aquí i penso en el dia a dia, no en el futur”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)