Barça

Que Getafe no sigui un miratge

Després d’encadenar dues victòries seguides en la lliga contra rivals de mitja taula, el Barça torna a La Catedral de San Mamés per posar-se a prova

L’equip pot retallar dos punts al Real Madrid si guanya avui

D’examen a examen. El Barça torna a posar a prova la seva capacitat de reacció i competitivitat. Després d’una setmana tranquil·la i agradable gràcies a un triomf convincent contra el Getafe, l’equip de Xavi Hernández passa de la calma absoluta a una tempesta total com és visitar un estadi com San Mamés (21 h) amb la possibilitat de retallar dos punts al Madrid. La Catedral, un lloc que fa tremolar i on el Barça ja sap què es perdre. De fet, ho va fer fa molt poc en la copa. Xavi continua afirmant que anunciar que marxa ha estat positiu. El tècnic terrassenc va mostrar-se convençut des del primer dia que aquesta decisió faria canviar el rumb de la temporada. Que els jugadors s’alliberarien i això es transmetria a la gespa. Després de guanyar a Vigo, ho va repetir. “La meva decisió va ser encertada: hem guanyat 10 dels últims 12 punts.” Ara en són 13 dels últims 15. Ara bé, sumar 13 de 15 punts contra l’Osasuna, l’Alavés, el Granada, el Celta i el Getafe hauria d’entrar en la lògica d’un equip com el Barça. Encara més, hauria de ser un ple de punts si no fos pel desastrós partit contra el Granada a Montjuïc.

Per fer palpable aquesta reacció, cal plantar cara també als grans. L’empat a Nàpols en la Champions va ser agredolç, però ara els blaugrana encadenaran duels d’alçada, començant pel de l’Athletic Club d’aquesta nit. El Mallorca, el Nàpols i l’Atlético ja arribaran més endavant. I és en dies com avui que els jugadors poden demostrar que el bon partit contra el Getafe no va ser un miratge i que, realment, no llançaran la tovallola –encara que el Madrid, com ahir, difícilment perdi– i que jugaran millor d’aquí a final de curs. San Mamés és un escenari gran, però és que el conjunt basc encara l’engrandeix més amb la magnífica temporada que està fent. Més enllà del cinquè lloc en la lliga, l’Athletic va celebrar dijous l’accés a una nova final de la copa després de passar per sobre de l’Atlético. Dirigits pels germans Williams, en estat de gràcia, els d’Ernesto Valverde són difícils d’aturar ara mateix. Per sort per al Barça, un d’ells no hi serà. Nico, expulsat al camp del Betis, serà una de les baixes sensibles dels locals, que tampoc comptaran amb Vivian ni Yuri, titulars habituals.

Dubtes en l’onze

El Barça no recupera ningú, ja que Ferran Torres no reapareixerà fins a la setmana que ve. Per tant, Xavi disposa dels mateixos soldats que van enfrontar-se al Getafe i que tan bon partit van fer. Els dubtes en l’onze existeixen. Pot tornar Íñigo Martínez en l’onze i més jugant a San Mamés, un estadi que coneix, però la deliciosa sortida de pilota de Pau Cubarsí és temptadora davant la pressió dels bascos. Xavi podria repetir la fórmula Christensen, però el bon rendiment de Raphinha i João Félix obre l’escletxa als tres davanters. Amb Lewandowski i Lamine com a titulars de forma segura, el brasiler pot tenir moltes possibilitats d’entrar en l’onze, sobretot tenint en compte el seu treball defensiu, que pot ser important per ajudar al costat d’Iñaki Williams. Si Xavi apostés pels quatre migcampistes, Gündogan, De Jong i Pedri serien els escuders de Christensen, que podria tenir més problemes davant un equip fort i intens com l’Athletic.

Una bona imatge a Bilbao alimentaria l’optimisme culer, sobretot amb la tornada de vuitens contra el Nàpols en l’horitzó. La reacció és ara.

EL RIVAL

L’Athletic arriba pletòric després de classificar-se per a la final de la copa del Rei
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)