Punt escàs i molt car

El Barça ha esgarrapat un punt insuficient de San Mamés (0-0). Un empat que deixa tot com estava. Els blaugrana continuen tercers, ara a només un punt del Girona, però el Madrid segueix amb un coixí de vuit punts al capdavant de la lliga, els mateixos que treu el Barça a l’Athletic en la lluita per assegurar-se la zona Champions. A més, els blaugrana han hagut de lamentar les lesions de De Jong i Pedri, que no són lleus. Un peatge caríssim.

El Barça ha plantejat un bon primer quart d’hora, amb un parell d’arribades interessants i una falta lateral que Christensen ha rematat per sobre el travesser. Poc més abans que De Jong s’hagi torçat el turmell en una acció desafortunada amb Unai Gómez (26’). El neerlandès ha intentat reincorporar-se, però no podia recolzar el peu a terra i se l’han endut amb llitera. Passada la mitja hora ha arribat l’ocasió més clara del duel. Gündogan ha fet una passada deliciosa per Fermín, però Unai ha sortit molt atent i ha posat un peu salvador per tapar la seva rematada. El refús ha caigut a les botes de Cancelo, que ha provat sort aprofitant que la porteria estava buida. Unai, però, ha tingut temps de recular, fregar la pilota amb els dits i permetre que Yeray pogués treure l’esfèrica sobre la línia (32’). Per si no n’hi havia prou amb la baixa de De Jong, just abans del descans s’ha produït una nova lesió al Barça. Pedri s’ha tornat a trencar muscularment després de fer un desplaçament en llarg i ha abandonat el camp entre llàgrimes. Tenint en compte l’historial del canari, es pot haver acabat la temporada per ell. El 8 i De Jong no seran les úniques baixes per al partit contra el Mallorca, ja que Araujo i Xavi han vist la cinquena groga i hauran de complir sanció.

L’Athletic ha estat millor que el Barça en la represa. El conjunt basc ha fet un pas endavant en la pressió, dificultant més la sortida dels blaugrana, que han perdut el control i la pilota i no han trobat els espais. En canvi, els locals han trepitjat més camp contrari, si bé no han generat ocasions clares de gol i la defensa ha neutralitzat les centrades a l’àrea. Xavi ha fet un triple canvi final per intentar sacsejar el partit, però no ha funcionat i cap dels dos equips ha pogut desfer la igualada ni generar una sola acció de perill. De fet, el Barça ha estat incapaç de penjar la pilota a l’àrea en l’últim minut malgrat tenir la possessió. Una acció que ha fet enfadar a Xavi Hernández.