Barça

No hi ha lliga

El Barça malbarata l’ensopegada del Real Madrid i amb un empat al feu de l’Athletic acaba la jornada sense retallar cap punt al líder, de qui segueix a 8 de distància

El conjunt orientat per Xavi ofereix una versió horrorosa a San Mamés, on no genera ni una ocasió de perill en tot el partit i acaba, a més, amb Pedri i Frenkie de Jong lesionats

Un dia més, el Barça va tornar a ser descoratjador. I és que tot i la irregular lliga que està protagonitzant, l’equip entrenat per Xavi Hernández tenia l’oportunitat a San Mamés de reenganxar-se a la cursa pel títol, però amb un empat (0-0), després d’una actuació més que decebedora, va malbaratar-la. Si ahir hagués guanyat al feu de l’Athletic s’hauria posat segon classificat, superant el Girona, i s’hauria situat a sis punts del Real Madrid, el líder, però no ho va fer, va tornar a punxar i tot segueix igual; el conjunt blaugrana és tercer, a vuit punts dels blancs i a un dels blanc-i-vermells. Li costa al Barça al nou San Mamés, d’on n’ha sortit més vegades sense guanyar que guanyant; amb l’ensopegada d’ahir són 10 partits sense triomf –7 derrotes i 3 empats– i 7 victòries.

Tot i això, el resultat, per si nefast, no és el pitjor que van recollir els culers d’ahir a Bilbao. Les sensacions, com gairebé sempre, van ser horroroses, després d’oferir una versió dolentíssima, sense generar ni una sola ocasió de verdader perill sobre la porteria d’Unai Simón, i, a més, van perdre per lesió dos futbolistes fonamentals en la medul·lar: Frenkie de Jong i Pedri. Tot plegat, un desastre.

I això que el grup blaugrana va enfrontar-se a un rival minvat, sense els seus futbolistes més determinants, perquè Ernesto Valverde, al capdavant d’un dels finalistes de copa, fita assolida dijous passat, va alinear un equip amb la meitat de suplents, amb les absències destacades de Nico Williams (sancionat) i Oian Sancet (a la banqueta i que va sortir al 64’). No va aprofitar-ho doncs el Barça, que entre els imprevistos i el mal joc va llançar la primera part i no va saber sobreposar-se en la segona.

En el primer acte no va passar gran cosa, estrictament futbolística. Els contratemps de De Jong, que va torçar-se el turmell, i de Pedri, que va tenir una nova lesió muscular, aquest cop al quàdriceps, van colpejar els culers, que l’única vegada que van inquietar els roig-i-blancs va ser amb una rematada des del mig del camp de Cancelo que a punt va estar de ser gol. El lusità va recollir un refús, després d’una pilota en profunditat que a punt va estar de caçar Fermín, va xutar des de llunyíssim i primer Unai Simón com va poder i després Yeray sobre la línia van evitar que el tir acabés convertint-se en el 0-1. La realitat és que no va saber el Barça, primer amb quatre migcampistes i després amb tres, produir res en atac, palesant un dia més els problemes tant col·lectius com individuals que té. Li falten arguments a l’equip entrenat per Xavi i també personalitat als seus futbolistes, incapaços de generar res per si sols. És sorprenent com els joves Pau Cubarsí i Lamine Yamal acaben sent cada dia dels millors, demostrant, a més de talent, intenció en cada oportunitat que entren en contacte amb la pilota.

Res va canviar després del descans, en què no hi va haver acció a les àrees. És, de fet, l’únic positiu que va fer el Barça ahir, que no va concedir res al darrere. En l’últim quart d’hora, Xavi va buscar canviar la tendència amb l’entrada de João Félix, Oriol Romeu i Iñigo Martínez, xiulat en el seu retorn al feu biscaí, però tot va seguir igual. Fatal el Barça, que va desaprofitar l’ocasió de ficar-se a la lliga.

EL RIVAL, AFEBLIT

L’Athletic, amb ressaca de la copa, surt amb un equip farcit de menys habituals

BAIXES SENSIBLES

De Jong i Pedri són rellevats en el primer temps i els pronòstics no són optimistes

NEGATS AL NOU FEU

El conjunt blaugrana n’ha marxat més cops sense guanyar que guanyant

MAL FUTBOL

L’única ocasió que fabriquen els culers és un xut des del mig del camp de Cancelo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)