Barça

Dos cops d’una sola tacada

El Barça confirma les lesions de De Jong i Pedri, que no podran jugar d’aquí a set dies el decisiu duel contra el Nàpols

El neerlandès té un esquinç al lligament lateral extern del turmell dret, mentre que el canari té una lesió al recte femoral de la cuixa dreta

La visita del Barça a San Mamés va passar de ser una oportunitat daurada a convertir-se en un dels empats més tristos de la temporada. El 2-2 del Madrid a Mestalla obria una petita escletxa a les esperances de lluitar pel títol de lliga. La derrota del Girona deixava el segon lloc a tocar. Però el Barça va estar lluny d’aconseguir els tres punts a Bilbao en un dia en què tocava guanyar. Un empat que ho deixa tot igual i que, a sobre, fa perdre a Xavi Hernández dues de les peces clau del seu engranatge. Perquè la nota més negativa del duel de diumenge són les lesions de De Jong i Pedri. Dos cops per al Barça en un moment delicat i vital, ja que la tornada dels vuitens de la Champions contra el Nàpols és d’aquí a una setmana i ni l’un ni l’altre podran jugar-la.

El club blaugrana va confirmar ahir el diagnòstic dels dos futbolistes. El neerlandès té un esquinç al lligament lateral extern del turmell dret, mentre que el canari té una lesió al recte femoral de la cuixa dreta. Tots dos són baixa i la seva evolució en marcarà la disponibilitat, però difícilment cap d’ells tornarà abans d’un mes. De Jong és qui ho té millor. De fet, el seu company João Félix es va fer exactament la mateixa lesió i va estar un mes de baixa. Una referència a tenir en compte amb el neerlandès, que ja no tornaria fins després de l’aturada per la disputa de la final de copa, prevista per al 6 d’abril. Per tant, De Jong es perdria els duels contra el Mallorca, el Nàpols, l’Atlético i Las Palmas. És a dir, estaria a punt per a una hipotètica eliminatòria de quarts de final de la Champions.

El cas de Pedri és més delicat. El canari ja ha tingut lesions a la mateixa zona; sense anar més lluny, en va tenir una aquesta mateixa temporada. El seu historial crida, un cop més, a la prudència. A l’agost ja es va lesionar i es va passar dos mesos i mig fora dels terrenys de joc. En aquest cas, es confia que pugui reaparèixer i jugar abans que acabi la temporada.

En hores baixes

De Jong i Pedri són dos dels jugadors que encarnen la voluntat de joc del Barça: la de tenir el control de la pilota. Ells són, juntament amb Gündogan, els futbolistes que ocupen la sala de màquines del mig del camp blaugrana. Sense ells, l’alemany es queda sol. Més que mai. L’exjugador del City ja va haver de sobreviure a l’absència de tots dos durant l’octubre. Unes baixes que també el condicionen, ja que, fins ara, Gündogan ha hagut de retrocedir la seva posició quan ells han faltat. L’alemany ha demostrat en les darreres setmanes que on millor s’adapta i on genera més perill és a prop de l’àrea. Per tant, si no és que Xavi troba una alternativa, tornarà a allunyar-se de la zona de tres quarts per venir a construir.

De fet, Gündogan és l’únic dels teòrics migcampistes titulars que resisteix ara mateix. No s’ha d’oblidar que Gavi està de baixa des de mitjans de novembre i ja no jugarà fins al curs vinent. Sense ell, ni De Jong, ni Pedri, el mig del camp queda en hores baixes. A banda de Gündogan, Fermín, Oriol Romeu i Sergi Roberto són els altres migcampistes disponibles. Fins ara, l’andalús ha estat un jugador força utilitzat i que pot guanyar protagonisme. Pel que fa al d’Ulldecona i al capità blaugrana, tots dos han arrossegat molèsties darrerament i no gaudeixen de minuts. Romeu, que va disputar mitja part contra el Vila-real el 27 de gener, ha acumulat sis estonetes en els últims duels. Molt pocs minuts. Per la seva part, Sergi Roberto no juga des de l’Athletic-Barça de copa, quan va disputar els últims instants de la pròrroga. Jugadors, doncs, amb poca confiança per part del tècnic i que físicament no estan a punt per jugar grans partits. A ells cal sumar-hi Christensen, que s’ha instal·lat en la posició de migcampista i ha convençut el cos tècnic blaugrana, a més de les alternatives al filial. Xavi haurà de pensar com reordena aquesta zona del camp de cara als pròxims partits, especialment el del Nàpols. Un duel de vital importància per a l’equip i per al club.

TEMPS

De Jong podria estar entre tres i quatre setmanes de baixa; amb Pedri, prudència

MIG DEL CAMP

Amb Gavi també de baixa, Gündogan és l’únic titular que resisteix
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)