Barça

El protagonista

Ter Stegen

Ha tornat el mur

El porter alemany no ha encaixat cap gol en els tres darrers partits abans d’afrontar el duel més important i decisiu de la temporada

“Em sento important a l’equip, sobretot per l’experiència. Estic content d’haver tornat”

Xavi Hernández, en la prèvia del crucial duel d’aquesta nit, no va voler donar cap pista sobre l’onze titular. Ara bé, del que no hi ha cap dubte és que qui defensarà la porteria del Barça és Ter Stegen. Amb l’alemany sota pals, el conjunt blaugrana es transforma. Des que ha tornat de la lesió a les lumbars, que el va deixar fora dels terrenys de joc durant tres mesos, l’equip culer ha vist frenada la sagnia de gols. L’alemany acumula tres partits consecutius sense encaixar cap diana, un fet que no es produïa des de la temporada passada. Ni el Getafe, ni l’Athletic ni el Mallorca han estat capaços de perforar la seva porteria. És el moment de traslladar aquests bons números a la Champions. Contra el Nàpols, els principals perills que tindrà al davant seran Osimhen i Kvaratskhelia. Jugadors diferencials que poden decantar l’eliminatòria. Perquè això no succeeixi, Ter Stegen té clar que la clau serà aconseguir que quan tinguin la pilota “se sentin pressionats perquè no ens puguin crear ocasions”.

No hi ha cap dubte que l’alemany ha dotat el Barça d’una major consistència defensiva. La diferència amb ell o no al camp és abismal. El mes de gener n’és una prova, i és que va ser fatídic. L’equip blaugrana va encaixar 19 gols en nou partits. Des del seu retorn contra el Granada, n’ha encaixat cinc en sis duels, amb una millora progressiva més que evident. Ara bé, hi ha un altre factor que també té part de culpa. Ha estat la irrupció del jove central Pau Cubarsí, que s’ha guanyat la confiança de Xavi i ja suma 11 partits amb el primer equip. “A la seva edat està fent un treball espectacular. Des del punt de vista personal, és un noi molt accessible, que sempre està obert a millorar. Ara és el moment perquè jugui i acumuli molts més minuts. Està en una forma espectacular i ho hem d’aprofitar.”

Ter Stegen acumula nou temporades a can Barça, nou anys en què n’ha vist de tots colors. En tot aquest temps només ha guanyat una Champions; va ser en la primera campanya com a blaugrana. L’alemany no perd l’esperança de tornar a repetir aquest èxit. “Algun dia arribarà la possibilitat de tornar-la a guanyar.” Aquesta nit, la seva actuació sota pals pot ser, un cop més, decisiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)