Barça

Eduard Romeu plega

Renúncia. El vicepresident econòmic del Barça, home fort de la junta directiva, dimiteix per incompatibilitat amb un nou projecte professional

Una de les figures clau en el context actual del Barça plega. El club blaugrana va comunicar ahir que Eduard Romeu, vicepresident econòmic, dimiteix. Una dimissió complexa per la difícil situació econòmica que travessa l’entitat i tenint en compte que Romeu ha estat qui ha liderat les grans operacions que ha fet el Barça, com ara les famoses “palanques” que van permetre fitxar i inscriure jugadors de la talla de Lewandowski, Kounde o Raphinha l’estiu del 2022. Algú que ha estat important a l’hora d’intentar reduir el deute del club.

Romeu renuncia al càrrec, diu, per incompatibilitat amb un nou projecte professional. “Les regles del joc canvien a mig partit. Toca engegar nous projectes i això té complexitat. Crec que he escollit uns bons companys de viatge, però això m’obliga a tenir una dedicació absoluta que no em permet compaginar-ho amb la dedicació intensa que requereix el Barça”, va explicar ahir visiblement emocionat. Romeu va reconèixer que l’accés als quarts de final de la Champions, que el club tenia pressupostat, li permet marxar més tranquil. “Consolidem el que havíem pressupostat i ens havíem compromès a fer. Des d’aquest punt de vista, feina feta. Si no s’hagués guanyat el partit contra el Nàpols, segurament no hauríem fet res perquè no m’agrada deixar les coses a mitges. Per això em vaig enfadar quan es perdien alguns partits, perquè hi havia molts euros en joc. És així. Dimarts era com una final, va ser un dia especial i intens”, va comentar. L’endemà del partit, ho va comunicar a Joan Laporta. “Va ser un dia molt complicat. Em feia respecte posar-me davant teu, president. Et vaig demanar que m’ho posessis fàcil i agraeixo que ho fessis. El Barça és un sentiment i es demostra en totes les actuacions del club”, va explicar.

Al seu costat, el president, Joan Laporta, que li va donar les gràcies. “Has estat una persona clau en el rescat i en la recuperació econòmica i en el pla de viabilitat. És de justícia dir-ho. Tenim la tranquil·litat que, si et necessitem, tindrem el teu consell i el teu suport. S’ha fet un esforç titànic”, va dir. Malgrat tot, van quedar alguns dubtes per resoldre. Un dels temes calents és saber qui ocuparà el càrrec de Romeu. Qui serà la persona encarregada d’agafar les regnes d’una recuperació econòmica que encara està per fer i que no es presenta gens senzilla. Laporta, però, va deixar-ho tot en mans de l’àrea econòmica. “Treballem en equip. Les funcions de l’Eduard podran ser assumides per l’àrea d’economia i finances, formada per executius del club i per directius assignats a l’àrea. L’Eduard deixa aquest àmbit del club sota control”, va concloure.

LES FRASES

Les regles del joc canvien. Toca engegar nous projectes
Eduard Romeu
vicepresident econòmic del barça
T’estic molt agraït. Has estat una persona clau en el rescat econòmic i en la recuperació
Joan Laporta
president del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)