Barça

Una evolució meteòrica

Barça. Pau Cubarsí ha viscut una setmana intensa amb l’MVP contra el Nàpols i la seva estrena en la convocatòria per al combinat de De La Fuente

Es pot dir que Pau Cubarsí, després del partit contra el Nàpols, va acabar d’aixafar la barrera d’adaptació al primer equip del Barça i al món professional. El jove futbolista, de tan sols 17 anys acabats de complir, va néixer el gener de 2007 en una petita localitat de les comarques gironines, Estanyol, on ara veuen l’esclat de talent del central que s’ha forjat des de ben petit a la Masia. Provinent d’una família de fusters –més d’un segle en l’ofici i en el negoci–, Cubarsí ha viscut una altra de les setmanes més intenses de la seva vida, sent nomenat jugador més ben valorat (MVP) del partit contra el Nàpols, la seva estrena en la lliga de campions i sent clau en la classificació del seu equip per als quarts de final. Feia quatre anys que el Barça no ho podia dir.

El mes de gener passat, Cubarsí debutava en el primer equip en la copa, al camp de l’Unionistas de Salamanca, i pocs dies després ho feia en la lliga contra el Betis. La ressaca d’aquella setmana, en què també complia anys, va ser important i ja va deixar anar que estava vivint en un núvol. Ara bé, menys de dos mesos després, el futbolista ja és present i, sobretot, futur de l’entitat blaugrana, que no el vol deixar escapar. Des que va debutar, ha jugat dotze partits entre lliga, copa i Champions, i ha disputat 919 minuts dels 1.080 en què ha anat convocat; deu titularitats, i dels últims vuit partits, en sis ha completat els noranta minuts. La més destacada contra el Nàpols, en què Xavi va apostar pel jove del planter per definir una eliminatòria molt ajustada. Una evolució meteòrica i impactant.

Convocat per a l’absoluta

Una de les notícies d’ahir va ser l’aparició de Cubarsí, per primera vegada, a la llista de la selecció espanyola absoluta. El combinat dirigit per Luis de la Fuente disputarà dos amistosos, contra Colòmbia i el Brasil. Si el català debuta contra la selecció colombiana, es convertirà en el segon jugador més jove a debutar amb la roja, només superat per Lamine Yamal. Per contra, si ho fa contra la canarinha Cubarsí caurà fins al tercer lloc per tan sols un dia respecte de Gavi, un fet anecdòtic. Tots tres, futbolistes blaugrana, i dos d’ells, talents catalans.

IMPACTE CUBARSÍ

En una setmana el central gironí ha meravellat tots els aficionats al futbol del món
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)