A dotze punts en la lliga i a anys llum en el futbol

El Barça fa més gran la distància. El conjunt de Jonatan Giráldez ja treu dotze punts al Real Madrid després de superar-lo a Valdebebas per un clar 0-3. Una diferència insalvable i que també es plasma sobre la gespa. Rolfö, Aitana i Graham Hansen, que ha tornat a fer un autèntic partidàs, han segellat el catorzè triomf en un clàssic en el mateix nombre de partits.

Amb un parell de modificacions en l’onze, amb l’entrada de Rolfö i Pina, el Barça ha saltat a la gespa amb ganes de sentenciar una mica més la lliga. No s’ha fet esperar el primer gol blaugrana. Ona Batlle, avui actuant des de la dreta, ha doblat a Graham i ha posat una centrada perfecta al segon pal, on Rolfö ha arribat per empènyer la pilota al fons de la xarxa (11’). Poc després, i en una acció molt similar, Pina ha acaronat el 0-2 (17’). El Madrid ha pogut frenar l’embranzida culer i ha agafat més protagonisme en el partit. Una centrada d’Olga ha estat a punt d’acabar en gol en pròpia porteria d’Irene Paredes, però el pal ha escopit l’esfèrica (25’). Ha estat un miratge de pocs minuts, ja que les de Giráldez han tornat a imposar el seu domini en els minuts finals del primer temps i per la resta del duel. Les blaugrana han tingut quatre ocasions claríssimes en sis minuts. Graham ha retallat dins l’àrea i ha rematat fregant el pal (34’), Aitana ha topat amb Misa en dues accions (36’ i 38’) i Salma ha xutat al travesser (40’). El 0-1 quedava curt.

El Barça ha anat per feina per encarrilar l’enfrontament. Als deu de la represa, el segon. Graham ha rescatat una pilota que gairebé es perdia per la línia de fons i ha tingut temps d’aixecar el cap i prendre la millor decisió. Aquesta ha estat esperar l’arribada d’Aitana, que no ha fallat (55’). Ha estat el primer acte del festival de Graham Hansen. La noruega ha tornat a fer el que ha volgut. De fet, el 0-3 ha estat obra seva després de marejar les seves rivals i fer-se l’espai per batre a Misa (67’). Encara n’ha tingut un parell més abans de ser substituïda, però els seus xuts han sortit fora (70’ i 74’). Vicky López gairebé se suma a la festa, però el seu cop de cap ha marxat desviat (76’) i Cata ha evitat el gol de l’honor blanc (89’). Alexia ha tornat a jugar un clàssic, fet que no passava des del maig del 2022, i el Barça ha tornat a sortir victoriós de Madrid.

El conjunt blaugrana treu dotze punts al seu màxim perseguidor i ara pot centrar-se en la tornada dels quarts de final de la Champions contra el Brann. Serà dijous, al Johan, a les 18.45h.