Barça

Reprendre el fil

Després d’una aturada internacional d’allò més inoportuna que ha refredat el bon moment del Barça, l’equip necessita connectar-se una altra vegada avui contra el Las Palmas, abans del gran examen a París del 10-A

Divuit dies després torna el futbol a Montjuïc. Lluny queda ja el 3-1 contra el Nàpols. L’enèsima aturada de la lliga pels compromisos de seleccions ha refredat el termòmetre d’un Barça que va arribar calent al parèntesi internacional, amb unes magnífiques sensacions després de segellar la classificació per als quarts de final de la Champions i golejar en la visita al Cívitas Metropolitano (0-3). Aquest és precisament el repte de Xavi després de l’aturada: tornar a endollar mentalment el vestidor.

El Barça-Las Palmas d’avui (21 h, Movistar LaLiga) serà l’últim partit abans de la gran batalla a París. Mbappé, Dembélé i Luis Enrique esperen al Parc dels Prínceps d’aquí a només onze dies. Abans del peix gros, avui serà nit de retrobaments amb García Pimienta, Munir, Sandro, Mika Mármol i Marc Cardona. Partit especial sobretot per a l’exentrenador del Barça Atlètic, que ahir, en la prèvia, va parlar del seu retorn a Barcelona: “Serà un partit especial, no en tinc cap dubte. És la primera vegada que m’enfrontaré al Barça a Barcelona, i soc una persona agraïda. El Barça és el club de la meva vida, hi vaig estar onze anys com a jugador, m’hi vaig formar com a entrenador durant 17 anys i em va formar com a persona. Estic molt agraït al Barça, em sento culer.”

García Pimienta coneix perfectament el Barça i sap com pensa Xavi tàcticament. En el matx de la primera volta el seu equip va saber desarticular el Barça durant moltes fases de partit i va estar a punt de puntuar, però un gol salvador de Gündogan de penal en el minut 90 va donar la victòria al Barça (1-2). Va ser el 4 de gener, el primer partit del 2024. Aquell dia també va marcar Ferran, un futbolista que avui també és notícia perquè tornarà a una convocatòria dos mesos després. Qui cau de la llista és Christensen, que ja no va viatjar amb Dinamarca durant l’aturada. Ter Stegen va donar l’ensurt ahir en l’entrenament. El porter va notar molèsties en un genoll, però el mateix Xavi va calmar la parròquia assegurant en roda de premsa que el capità estarà en condicions.

Avui no hi haurà salutació Xavi-García Pimienta perquè el de Terrassa complirà el primer dels dos partits de sanció que el comitè de competició li va imposar després de la seva expulsió contra l’Atlético de Madrid. Xavi veurà el partit des d’una sala reservada. Qui no serà a l’estadi és Julián Araujo. El lateral cedit pel Barça està lesionat al bíceps femoral de la cama dreta. Tampoc hauria pogut jugar en el cas d’haver estat en condicions perquè contractualment no podia enfrontar-se als blaugrana.

Si en el cas del Barça l’aturada de la lliga ha tallat un dolç moment de joc i resultats, en el cas del Las Palmas el parèntesi li deu haver anat bé per mirar de fer un reset. El conjunt insular no guanya cap partit des del 10 de febrer contra el València. Des d’aleshores ha encadenat una alarmant ratxa de cinc partits sense guanyar (2 punts dels últims 15). Fa fer mal l’última derrota a casa contra el cuer, un Almeria que fins aleshores no havia guanyat cap partit en tota la lliga.

UN ENSURT

Ter Stegen va notar molèsties al genoll en la sessió d’ahir però estarà a disposició

NOVETATS

Xavi donarà avui la llista: tornarà Ferran després de dos mesos i no hi serà Christensen
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)