Factor Raphinha

Un Barça autoregulat supera el Las Palmas amb un solitari gol de cap de Raphinha, pressiona el Real Madrid i arribarà a la batalla de París conservant la inèrcia de triomfs prèvia a l’aturada per seleccions

Barça 1 Las Palmas 0

LAS PALMAS:Álvaro Vallés, Álex Suárez, Coco, Mika Mármol, Sergi Cardona (Benito, 78’), Marvin Park, Javi Muñoz (Campaña, 71’), Loiodice (Moleiro, 71’), Kirian, Munir (Escandell, 28’), Sandro (Marc Cardona, 78’). BARÇA:Ter Stegen, Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Cancelo, Sergi Roberto (Oriol Romeu, 81’), Gündogan, Fermín (Joao Félix, 56’), Lamine Yamal (Ferran Torres , 71’), Lewandowski (Vitor Roque, 81’) i Raphinha. GOLS:1-0 (59’) Raphinha.ÀRBITRE:Busquets Ferrer (balear). T.G.: a Sergi Roberto, Iñigo, Cancelo, Gündogan, Lewandowski, Sergi Cardona. T.V.: a Álvaro Vallés (23’).PÚBLIC:46.788 espectadors al Lluís Companys.

El Barça arribarà a París conservant la inèrcia guanyadora amb què havia arribat a l’aturada per seleccions. Sense la lluentor i la fortalesa prèvia al parèntesi, mostrada els dies del Nàpols i l’Atlético, però sí mantenint la ratxa de victòries. Era l’objectiu. Arribarà al Parc dels Prínceps amb dinàmica positiva i amb la maleta plena de somnis, després d’encadenar ahir el cinquè partit de lliga sense encaixar cap gol i sumar una altra victòria contra un Las Palmas que va jugar més d’una hora amb inferioritat numèrica per l’expulsió amb vermella directa del porter Álvaro Valles. No va ser un partit brillant del Barça. Va ser un exercici d’eficiència. Un Barça autoregulat, segurament en excés, i amb Raphinha com a factor determinant. Ell va provocar l’expulsió clara del porter del Las Palmas i ell va marcar l’únic gol del Barça en el partit, de cap, i després d’una passada amb música de João Félix, que va ser una clara invitació al gol. El Barça fins i tot es va permetre el dret de sacrificar a tres peces pel dia del Cadis. Lewandowski, Cancelo i Iñigo Martínez, tres dels advertits, van veure la cinquena groga i queda garantida la seva presència en el clàssic. Lewandowski qui pitjor ho va dissimular.

Guanyar era una prioritat. No tant per la rellevància a nivell de classificació, però sí per arribar amb mentalitat guanyadora a la batalla contra el PSG. I si pel camí el Madrid i el Girona es deixen algun punt avui contra l’Athletic i el Betis, benvingut serà. El Barça havia de guanyar contra Las Palmas i ho va fer, i ara tindrà deu dies per preparar a consciència la Champions. No és el cas del PSG, perquè els de Luis Enrique hauran d’afrontar encara tres partits abans de la visita del Barça. El primer, avui al Vélodrome contra el Marsella.

A Montjuïc es van veure dos partits pagant una única entrada. El primer va durar vint-i-tres minuts, amb dos equips abraçats a una proposta ofensiva, pressionant a dalt i deixant espais al darrere. En aquest escenari el Barça s’hi va moure bé i va generar molt. Li van anul·lar dos gols per fora de joc, el primer a Lewandowski i el segon a Raphinha. Molt protestada l’acció del gol anul·lat al brasiler perquè sí que estava en posició il·legal en l’origen de l’acció, però no en la segona jugada, posterior a la pilota per la qual Lewandowski va lluitar amb el central. Raphinha no va intervenir en aquesta primera acció, el central va refusar malament en la disputa amb el polonès i Raphinha va acabar marcant. Va valdre el criteri de Busquets Ferrer, però en accions de reglament com aquesta qui perd és el futbol. Amb l’expulsió d’Álvaro Valles el partit va canviar. García Pimienta va sacrificar Munir i el seu equip es va protegir a la cova. Al Barça li va costar molt més generar en atac posicional, però també és cert que va deixar de patir en defensa. Només Saúl Coco, de falta, va inquietar Ter Stegen.

El gol de Raphinha va fer somriure uns culers als qui ahir va tocar aguantar una bona cortina d’aigua molts minuts. En la celebració el brasiler es va recordar de l’equip arbitral i va fer el gest del VAR en referència al gol que li havien anul·lat en la primera meitat. L’entrada de João Félix va aportar frescor i el retorn de Ferran dos mesos després també va oxigenar l’atac. Al Barça li va faltar sentenciar, com en molts partits d’aquesta temporada. Lewandowski ja havia vist en la primera part com el travesser l’allunyava del gol i el mateix destí va trobar João Félix, en una acció amb què deu haver somiat aquesta nit. El portuguès ho va tenir tot a favor per marcar en el minut 77 després d’una centrada per baix de Koundé i va enviar la pilota a la fusta quan només havia d’acompanyar la pilota a la xarxa. Al davant hi tenia Aarón Escandell i no el rostre de Simeone.

UN ULL EN EL CLÀSSIC

Lewandowski, Cancelo i Iñigo no jugaran a Cadis i tenen garantit ser al clàssic

MINUT A MINUT

2’ La vaselina de Lewandowski s’estavella al travesser. L’acció estava invalidada. El polonès no estava en posició legal.
4’ Gol anul·lat a Lewandowski per fora de joc previ en la passada de Fermín.
15’ Pilota llarga de Cubarsí, control exquisit de Lewandowski, xuta i refusa bé Álvaro Vallés al primer pal.
18’ Gol anul·lat a Raphinha. Protesta la banqueta del Barça. Fora de joc molt interpretatiu. Mana el criteri de Busquets Ferrer.
23’ Expulsat Álvaro Vallés per caçar Raphinha. Passada a l’espai de Roberto, anticipa Raphinha i el porter del Las Palmas arriba tard.
34’ Centrada de Cancelo i la rematada de cap de Lewandowski topa al travesser.
44’ Perdona Raphinha. Gündogan filtra una gran pilota per a Cancelo, aquest la posa enrere i Raphinha venint de cara l’envia a fora. 45’+2’ El xut de falta de Saúl Coco acaba al lateral de la xarxa.
59’ Assistència màgica de Joao Félix i gol de cap de Raphinha.
72’ Passada de Joao Félix, xut de Ferran i refusa Escandell.
77’ Error estrepitós de Joao Fèlix, que envia la pilota al travesser quan ho tenia tot a favor per marcar. 86’ El xut de Moleiro no troba porteria.