Barça

Set amenaçats per a la tornada

Advertits. Araujo, Christensen, De Jong, Roberto, Lamine, João Félix i Ferran, a una groga de la suspensió

El Barça haurà de vigilar moltes coses a París. A banda de superar el PSG, d’evitar les envestides d’un motivat Kylian Mbappé o de suportar un ambient d’allò més hostil al Parc dels Prínceps, els blaugrana s’enfrontaran a un altre component amenaçador. Un que tindria conseqüències de cara a la tornada dels quarts, que es jugarà d’aquí a set dies a Montjuïc (21 h). I és que el Barça és, amb diferència, l’equip d’aquesta eliminatòria que té més jugadors advertits. Futbolistes que acumulen dues targetes grogues i que, per tant, serien baixa per al duel de Barcelona si fossin amonestats demà a París.

Set jugadors, entre ells alguns titulars indiscutibles per a Xavi. Es tracta de Sergi Roberto, Lamine Yamal, João Félix i Ferran Torres per una banda, i de Ronald Araujo, Andreas Christensen i Frenkie de Jong per una altra. Menció especial per a aquests tres últims. Tots ells han estat baixa en els últims partits per molèstia o lesió, però s’espera que tant l’uruguaià com el danès estiguin al 100% per viatjar a París després d’aquests dies de descans dels quals ha disposat l’equip amb l’aturada de la lliga. En el cas del neerlandès, lesionat al turmell des del partit a San Mamés, té també molts números d’arribar al partit d’anada, a diferència de Pedri, que també es va lesionar en aquell fatal partit a Bilbao. També acumula dues grogues Gavi, però el migcampista és baixa des del novembre i ja no jugarà en el que resta de temporada.

Set jugadors, doncs, condicionats. Araujo i Lamine són futbolistes clau en el Barça actual i serien dues baixes molt sensibles. Christensen ha estat un recurs al mig del camp i Sergi Roberto torna a tenir pes. João Félix alterna titularitats i suplències, amb l’esperit de revulsiu, mentre que Ferran i De Jong tornen de lesió. Ara bé, fins ara tots dos han tingut la confiança de Xavi durant aquesta temporada.

El PSG, més tranquil

Per la seva banda, Luis Enrique té menys jugadors amenaçats, però també són futbolistes que acostumen a ser titulars. Achraf Hakimi és baixa precisament per això, però només Dembélé, Lucas Hernández, Ugarte i Skriniar estan advertits. Ara bé, són jugadors importants per a l’asturià. L’extrem francès ha jugat set partits en la Champions, tots de titular. El seu compatriota Lucas Hernández ha disputat els vuit enfrontaments, set d’inici, mentre que Skriniar n’ha jugat sis, tots de titular, i Ugarte, set, cinc partint des de l’onze.

Anthony Taylor, més mals records que no pas bons per al Barça

L’anglès Anthony Taylor serà l’encarregat de xiular el PSG-Barça de demà. Un àrbitre que no acredita un bon balanç favorable als blaugrana. Els ha xiulat en quatre ocasions, una de les quals, precisament, al Parc dels Prínceps. Va ser l’últim cop que es van enfrontar, en la tornada dels vuitens de la Champions del 2021. Aquell dia, el resultat va ser d’empat (1-1), però el Barça va quedar eliminat. També va xiular un 0-0 al camp de l’Olympiacòs i un 0-3 contra el Bayern a casa. L’últim precedent és positiu: el 0-1 a camp del Porto d’aquest curs, si bé en aquella ocasió va expulsar Gavi per doble groga. Taylor ha xiulat sis cops el PSG i, a part de l’1-1 contra el Barça, tot han estat victòries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)