Barça

París, ciutat de somnis

El Barça afrontarà avui al Parc dels Prínceps el primer dels dos capítols de la seva Olimpíada particular contra el PSG de Luis Enrique, Mbappé i Dembélé

A França, aquest estiu, molts ulls estaran posats a la piscina. El tauró de Tolosa Léon Marchand té una cita amb la història a París 2024. Juga a casa. Amb Bob Bowman com a mentor, el mateix guia espiritual que va tenir Michael Phelps en el seu dia, Marchand està cridat a ser una de les grans icones dels Jocs. El juliol de l’any passat, a Fukuoka, ja va triturar per més d’un segon la mítica plusmarca de 400 m estils de Phelps, que estava vigent des dels Jocs de Pequín 2008. Mentre els francesos esperen impacients que comenci l’activitat al pavelló París La Défense Arena, a Nanterre, un suburbi occidental de París, el món del futbol mira avui cap al Parc dels Prínceps (21 h, Movistar Liga de Campeones). De Léon Marchand a Kylian Mbappé. París s’abraça als seus referents. Allà, a la casa de Mbappé, Luis Enrique i Dembélé, és on el Barça de Xavi buscarà aquesta nit tenir èxit en la seva particular Olimpíada. La Champions és el gran somni, el gran repte. Convertir l’impossible en possible. El batec de Wembley crida el Barça.

El suec Armand Duplantis, en salt de perxa; el velocista nord-americà Noah Lyles; l’atleta veneçolana Yulimar Rojas; la fondista Faith Kipyegon; el llançador de pes Ryan Crouser, i Katie Ledecky, Caeleb Dressel i Léon Marchand, en natació, esperen torn. També atletes de casa nostra com ara Saúl Craviotto (K4 500 m de rem), Jordi Xammar i Nora Brugman (classe 470 mixt de vela), Álvaro Granados, Unai Aguirre Sergi Cabanas, Judith Forca, Paula Leitón, Elena Ruiz i Martina Terré (Waterpolo). Són alguns dels noms de l’ampli catàleg de París 2024. Però avui totes les mirades estaran posades en Lamine Yamal, Pau Cubarsí, Robert Lewandowski i Ter Stegen.

El Barça té un examen difícil al Parc dels Prínceps en l’anada dels quarts de final de la Champions. La cita és tan important que fins i tot Gavi ha acompanyat l’equip a París. Balde, l’altre lesionat de llarga durada, s’ha quedat a Barcelona fent treball de recuperació. Pedri i De Jong, pendents de rebre l’alta mèdica, són les grans novetats en la convocatòria. L’equip va aterrar ahir a quarts d’una del migdia a la capital francesa i a la tarda va entrenar al mateix escenari del partit, després que Xavi i Kounde atenguessin la premsa. L’Hotel du Collectionneur serà el búnquer blaugrana fins a l’hora del partit. Mentalitat com si fos una final. El dia 16 l’eliminatòria viurà el seu segon capítol a Montjuïc, però primer cal sortir dempeus de l’infern de París.

En el Barça, pocs invents. El provable retorn de Frenkie de Jong a l’onze inicial, situat a la base del quadrat amb Christensen, permetria avançar metres a Gündogan i apropar-lo a la zona d’influència de Donnarumma. A prop de l’àrea rival és on Gündogan fa mal de veritat. Amb l’entrada a escena de Frenkie, Xavi recuperaria dos jugadors d’una tacada. Caldrà veure si el de Terrassa veu el neerlandès al cent per cent físicament per afrontar un partit d’altíssima exigència com aquest. Ahir en la roda de premsa va amagar les seves cartes. Si De Jong no surt a l’inici, Sergi Roberto, l’heroi del famós 6-1 contra el PSG de fa uns anys, o Fermín serien la solució. Després d’anul·lar Osimhen el dia del Nàpols, Cubarsí repetirà a l’eix, acompanyant Araujo, que arriba fresc després de no jugar contra el Las Palmas. Raphinha-Lewandowski-Lamine Yamal serà el trident ofensiu.

En el PSG, maldecaps al lateral dret. Achraf Hakimi, el titular, és baixa per sanció i Nordi Mukiele ha caigut com a alternativa, després de fer-se un fort cop al cap dissabte en el partit contra el Clermont Foot. En l’última jornada de la Ligue 1, Luis Enrique va jugar en atac amb Kolo Muani, Gonçalo Ramos i Mayulu. Avui el trident serà Barcola-Mbappé-Dembélé.

DEBAT AMB FRENKIE

Com s’esperava, Pedri i De Jong estan entre els 25. Frenkie aspira a ser en l’onze

GAVI, COHESIONADOR

La rellevància del partit ha convidat Xavi a fer viatjar Gavi per fer pinya amb el grup
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)