Barça

João Félix demana pas

El dolç moment del portuguès amplia el ventall d’alternatives en atac per a Xavi de cara al Barça-PSG i el clàssic. Contra el Nàpols va passar de puntetes per l’eliminatòria, però ara reclama més protagonisme en una setmana crucial

João Félix té un somni i un desig. El somni: Wembley. El desig: quedar-se al Barça. Cap de les dues coses depèn únicament d’ell, però sí que, en totes dues, el futbolista hi pot tenir molt a dir. Fa mesos ja va pressionar per poder vestir de blaugrana aquesta temporada i ho tornarà a fer un cop acabi l’actual contracte de cessió, el 30 de juny. Però més enllà de les noves converses entre el Barça i l’Atlético, el seu desig va supeditat al seu rendiment. Després d’un prometedor inici de temporada, João Félix va perdre la condició de titular indiscutible i fa cert temps que ha estat vivint en un segon pla, però s’ha reactivat en el moment idoni. El Barça està a punt d’afrontar la seva gran setmana i João arriba en el millor to a les batalles contra el PSG i el Real Madrid. João Félix s’afegeix a la causa.

El portuguès ja ha participat en setze gols de l’equip. Amb el seu golàs de tisora contra el Cadis, João eleva els seus números golejadors fins a les deu dianes (set en la lliga i tres en la Champions), i iguala així el seu millor registre a l’Atlético. En la lliga, només Robert Lewandowski ha fet més gols que ell. També ha repartit sis assistències i ha estavellat cinc pilotes al pal. La fusta ha impedit que els seus números encara siguin més importants.

João va passar de puntetes per l’eliminatòria contra el Nàpols. Quatre minutets al Diego Armando Maradona en l’anada (va entrar en el minut 86 per Pedri) i nou minutets a Montjuïc en la tornada (va entrar en el 81 per Raphinha). És cert que tornava després de la lesió en el partit jugat a Itàlia, però tres setmanes després tampoc seria important en el partit decisiu. Ha estat en els últims tres partits de lliga que João Félix ha fet el clic. Gol vital al Metropolitano per obrir la llauna contra l’Atlético, assistència d’or a Raphinha en l’únic gol del Barça contra Las Palmas i millor jugador del partit al Nuevo Mirandilla contra el Cadis, amb gol de tisora i pilota al pal. A París va jugar mitja horeta, però aspira a ser més protagonista demà en el Barça-PSG. Lewandowski, Raphinha i Lamine Yamal semblen ara mateix intocables, però el portuguès es resisteix a acceptar un rol de suplent a les portes d’una setmana tan transcendent. Xavi haurà d’escollir. Quatre davanters en plena forma i només tres llocs.

“Arribem molt bé al partit de dimarts. A títol personal, em trobo en un bon moment. M’estan sortint bé les coses, estic intentant ser professional. Vull estar preparat per a quan Xavi hagi de comptar amb mi com ho va fer al principi de curs. Tinc moltes ganes de jugar contra el PSG i després ve el clàssic. Anirem a Madrid amb l’ambició de sempre, de guanyar”, explicava el portuguès dissabte. Preparat i motivat.

MOTIVAT

Em trobo en un bon moment. M’estan sortint bé les coses i estic preparat per a quan Xavi ho consideri oportú
João Félix

ELS NÚMEROS

10
gols.
João ja ha igualat els seus millors registres golejadors amb l’Atlético. Ha repartit sis assistències i ha fet cinc pals.
13
minuts
de 180 possibles va jugar en l’eliminatòria contra el Nàpols. A París, mitja hora. Vol més minuts en el Barça-PSG i el clàssic.

Pedri parlarà avui i serà titular demà

L’agenda d’actes previs al Barça-PSG ja està definida. Avui, a partir de la una del migdia, parlaran Xavi Hernández i Pedri. El canari serà titular demà després d’haver tingut minuts a París i a Cadis sortint des de la banqueta. Les baixes de Christensen i Sergi Roberto li juguen a favor. Luis Enrique, en el seu retorn a Barcelona, parlarà a un quart de sis.

El romanès Kovács, àrbitre del Barça-PSG

El col·legiat romanès István Kovács ha estat designat per dirigir el Barça-PSG de demà a Montjuïc. Kovács, de 39 anys, és internacional des del 2010 i mai ha arbitrat els blaugrana en la màxima competició europea. Sí que ho va fer en l’Europa League la temporada 2021/22, en l’anada del Barça-Nàpols jugada al Camp Nou (1-1). Al PSG l’ha arbitrat en dues ocasions. Va ser la temporada 2019/20 en la fase de grups contra el Galatasaray (victòria 5-0) i en la derrota 4-1 contra el Newcastle d’aquesta temporada. El curs 2021/22 István Kovács va dirigir la final de la Conference League entre la Roma i el Feyenoord (1-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)