Barça

400 penyistes a la II Trobada de Penyes dels Països Catalans

L’acte ha homenatjat l’Avi del Barça i ha repassat passat, present i futur de les penyes barcelonistes

Santpedor va viure una jornada plena de barcelonisme amb motiu de la II Trobada de Penyes Barcelonistes de Federacions dels Països Catalans, organitzada per la Federació de Penyes del Bages, el Berguedà i la Cerdanya, amb la col·laboració de la Confederació Mundial de Penyes, la Penya Blaugrana de Santpedor i l’Ajuntament de Santpedor. Prop de 400 penyistes arribats de diversos punts del territori català, valencià i balear, i en representació de 130 penyes, van participar a l’acte.

La primera part es va celebrar a l’Auditori del Convent de Sant Francesc. Sota la conducció d’Aksana Vayevoda, hi va haver les benvingudes a càrrec d’Antoni Guil, president de la Confederació Mundial de Penyes; Antoni Valverde, president de la Federació de Penyes del Bages, el Berguedà i la Cerdanya i de la PB Santpedor, i Agustí Comas, alcalde de Santpedor. També es van presentar els projectes de les tres comissions de treball de la confederació i va intervenir el síndic de penyes, Ramon Térmens.

A continuació, hi va haver un debat sobre el paper de les penyes en la història del FC Barcelona, així com el seu present i el camí que han de prendre en el futur. Hi van participar el mateix Antoni Guil; Marc Cornet, representant de Seguiment FCB; Antoni Rovira, exdirectiu de l’Àrea Social del FC Barcelona i màxim responsable de Penyes entre el 2003 i el 2007, i els periodistes Joan Poquí i Laia Tudel. Tots ells, moderats per la periodista Queralt Arias. Abans, el vicepresident de la confederació, Salva Torres, havia fet una breu introducció històrica.

La segona part de l’acte es va centrar en l’homenatge a Joan Casals, l’Avi del Barça, amb presència de la seva família. Entre altres, hi van participar Jordi Monturiol, autor del llibre ‘L’Avi Joan’; Joan Giménez, secretari de la Confederació Mundial de Penyes i ideari de la creació d’un capgròs que recrea l’Avi del Barça, i la PB Benissa, que duu el nom de Joan Casals.

En la trobada hi van ser presents altres noms molt lligats al barcelonisme, com ara Víctor Font, Marc Círia, Marc Duch o Ricard Faura, així com els periodistes Toni Closa i Frederic Porta. Totes les federacions i penyes van marxar amb una bufanda commemorativa de record.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)