Barça

Laporta, indignat amb l’arbitratge d’ahir al Bernabéu

El president del Barça, Joan Laporta, s’ha manifestat a través de les xarxes socials del club després de la polèmica actuació arbitral en el partit d’ahir contra el Madrid al Santiago Bernabéu. “Com a president del FC Barcelona vull transmetre la insatisfacció que produeix que un dia després d’un dels partits més importants del calendari mundial el mal ús d’una eina com és el VAR ens estigui marcant l’agenda”, explica Laporta. “Com bé sabeu, jo no he estat mai un gran defensor del VAR perquè crec que, com s’aplica, treu espontaneïtat al futbol. Però del que sí que estic a favor és que, ja que el tenim, s’utilitzi sempre per evitar errors que podrien originar prendre decisions injustes”, continua. “Amb aquesta compareixença que faig, no només vull recollir el malestar dels barcelonistes per la mala gestió que es va fer ahir del VAR, sinó posar l’accent en què malgrat que és una eina que porta temps entre nosaltres, segueix provocant confusió i criteris contradictoris segons els partits i equips. Com a president del FC Barcelona també vull destacar el poder de la nostra competició i subratlla que som una competició reeixida i seguida per milions de seguidors arreu, però no per això podem quedar al marge de la crítica quan la utilització del VAR infravalora la competició”.

El president del Barça també s’ha referit a la polèmica jugada del minut 28, en què Lunin treu sota pals una rematada de Lamine Yamal: “Entenem la dificultat de la tasca arbitral però precisament per això hi ha eines com el VAR que han d’ajudar a tenir una competició més justa i no a l’inrevés. Ahir va haver-hi diverses jugades discutibles però entre totes n’hi ha una que resulta cabdal i que pot comportar un canvi en el resultat final del partit. Em refereixo a l’anomenat gol fantasma del Lamine. Com a club volem tenir la seguretat sobre el que va passar i és per això que us informo que des del FC Barcelona requerirem de manera immediata al Comitè Tècnic d’Àrbitres i a la Federació Espanyola de Futbol per a què ens faciliti la totalitat d’imatges i àudios que va generar la jugada”.

I conclou així: “Si un cop analitzada aquesta documentació el Club entén que es va produir un error en l’apreciació de la jugada, endegarem totes les actuacions oportunes per revertir la situació sense descartar, evidentment, les actuacions judicials que calguin. De confirmar-se que va ser un gol legal, anirem més enllà i no descartem demanar la repetició del partit, tal i com ha passat en un partit d’àmbit europeu per un error del VAR. Finalment, vull subratllar que malgrat que ens centrarem en aquesta jugada, també estem en desacord amb diverses accions produïdes en el transcurs del partit que, podent ser consultades en el VAR, es va obviar aquesta eina per part de l’àrbitre incomprensiblement”.

Per acabar, Joan Laporta s’ha adreçat també directament a l’afició culer: “Socis, sòcies i aficionats del Barça: aquesta posició del Club no és ni gratuïta ni avantatjosa, sinó una acció que ens obliga la situació que vivim d’indefensió i per haver patit nombroses accions en el terreny de joc que unes ens han perjudicat i d’altres han beneficiat al nostre rival, i que sumades ambdues mostren aquesta distància de punts que hi ha al capdamunt de LaLiga”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)