Barça

Decisió no tan ferma

Xavi Hernández ha repetit que la seva decisió de marxar no ha canviat, però el tècnic estaria obert a complir el contracte amb el Barça

Malgrat acabar l’any en blanc, l’equip ha mostrat brots verds en les últimes setmanes

La temporada ha acabat esportivament per al Barça. La patacada contra el PSG i la derrota en el clàssic han fet volar els dos títols que quedaven en joc. Serà un any en blanc. Un escenari que, combinat amb l’anunci de l’adeu de Xavi, convida a pensar que toca fer foc nou i iniciar un nou projecte. Així s’ha cregut des d’aquell 27 de gener, quan el tècnic va deixar caure la bomba: marxaria quan acabés la temporada, passés el que passés. Ni lliga, ni Champions. L’etapa de Xavi acabava el 30 de juny. Gairebé tres mesos després, però, la situació agafa un altre aire. I és que la continuïtat del terrassenc a la banqueta no sembla una opció tan estranya ara mateix. El tècnic estaria disposat a complir l’any que li queda de contracte.

El discurs

El cert és que la contundència que Xavi va mostrar després d’aquella derrota contra el Vila-real s’ha anat esvaint. Del “res no canviarà” al “a dia d’avui no ha canviat res”. Entremig, els tres pesos pesants de la cúpula directiva també hi han dit la seva. Primer va ser el director esportiu, Deco, que va explicar que encara no s’havia mogut fitxa en la recerca de nou entrenador i que va reconèixer que si Xavi es replantejava la seva decisió, se’n parlaria. Després va ser el president Joan Laporta, que en una entrevista no va amagar el seu desig de veure el terrassenc un any més a la banqueta. Finalment, va arribar el vicepresident Rafa Yuste, que parlava d’intentar convèncer Xavi. Un parell d’hores després, l’entrenador no tancava la porta i dubtava. “Ara, a descansar i a pensar en el PSG.” El més fàcil era dir que no el convenceria ningú, però no ho va fer. I si faltava algun altre element, alguns jugadors també s’han pronunciat. Tots, això sí, respectant sempre la decisió personal del tècnic, que també ha rebut el suport de l’afició en tot aquest temps. Una decisió que ara no sembla tan ferma com aquell 27 de gener. Malgrat les derrotes doloroses d’aquesta última setmana, el Barça ha fet un canvi des de l’anunci de Xavi. Sobretot en els resultats, però també en el joc. Han aparegut brots verds a nivell col·lectiu, sobretot la nit de París. A més, molts jugadors han mostrat una versió molt millorada i han aparegut talents com Pau Cubarsí. Arguments que han fet somiar el culer i que podrien generar dubtes també en Xavi, que ha notat aquest canvi dins la plantilla.

Diversos mitjans apuntaven en les darreres hores a la possible continuïtat del tècnic. Si més no, la porta està més oberta que mai. De fet, s’espera que en els pròxims dies es produeixi una reunió entre ell i la cúpula directiva per tractar la situació. El context actual del club és complicat, amb una crisi econòmica que encara s’arrossega i que no permet fer grans fitxatges. Aquest és un dels aspectes clau. Xavi vol garanties i vol reforçar la plantilla per acabar de fer el pas que s’ha començat a entreveure a Europa aquest any, però que encara no ha estat suficient. Una situació econòmica que també afecta l’entitat a l’hora de buscar-li un substitut. Costa trobar perfils que s’adaptin al Barça en el mercat i que puguin acceptar les condicions del club. Més enllà de la part esportiva, diversos mitjans també expliquen que poder seure a la banqueta del nou Spotify Camp Nou il·lusiona Xavi Hernández, culer des de petit. Un component emocional.

Amb la temporada resolta, la feina passa més que mai pels despatxos. Queda un mes de lliga i dos mesos per al 30 de juny, quan Xavi hauria de posar punt final a la seva etapa a la banqueta blaugrana. Tot està obert.

SUPORT

Laporta, Yuste i alguns jugadors han deixat clar que volen que Xavi es quedi

ELS DUBTES

El tècnic hauria demanat reunir-se amb la cúpula directiva: vol garanties
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)