Barça

Una continuïtat per “el projecte” i “l’estabilitat”

Després de confirmar-se la continuïtat de Xavi Hernández a la banqueta del Barça la propera temporada, l’entrenador i Joan Laporta han comparegut aquest migdia en una roda de premsa conjunta a la ciutat esportiva Joan Gamper.

Laporta ha començat fent un discurs previ, en què va recordar Tito Vilanova, que avui fa 10 anys que va morir. Després ha explicat la situació amb Xavi:

“Avui tinc la satisfacció que Xavi continua com a entrenador del Barça. Ell va fer unes manifestacions que s’havia plantejat deixar el càrrec a final de temporada, ahir vam parlar i em va transmetre la confiança que té en el projecte, l’ambició que té en seguir en un projecte que ja ha guanyat i que ha de seguir guanyant, sent més competitiu perquè es faran uns ajustaments i uns canvis per millorar. Això és una bona notícia pel Barça. Som del parer que l’estabilitat és una màxima en els projectes que tenen èxit. Sempre que he apostat per l’estabilitat hem tingut èxit. Hi ha una altra raó; Xavi és un barcelonista incontestable. Els meus companys de junta, ell i jo som barcelonistes i quan analitzem una situació i veiem que tenim un entrenador que sempre pensa en què és el millor pel Barça, jo ho tenia clar. També penso que l’equip que tenim, que s’està consolidant amb gent molt jove, combinada amb gent amb experiència, necessita estabilitat i una referència. I Xavi pels nostres joves és una referència. Estic especialment content perquè s’ha produït el què volíem. La junta directiva per unanimitat ha donat suport a aquesta decisió. Van poder parlar amb en Xavi, li van donar suport i el van felicitar. Hem estat ben guiats en aquest assumpte, sobretot pel vicepresident Rafa Yuste que tenia molt clar que hi havia d’haver ratificació en l’entrenador. Té tota la confiança del club i espero que també dels barcelonistes. Estem convençuts que aquest projecte seguirà guanyant i ja va guanyar una supercopa i una lliga, que jo diria que és històrica veient que veníem d’anys de màxima dificultat. Aquest any no hem assumit els objectius que volíem, aquesta setmana passada s’han esvaït, la lliga encara no està però està complicada i més veient les situacions que es donen en cada partit. Estem convençuts que és la millor decisió. Barcelonistes, creieu en el Barça i en aquest projecte perquè val la pena. És un orgull tenir un entrenador amb aquesta qualitat humana, els seus coneixements i el seu barcelonisme”, ha assegurat el president.

Després ha parlat Xavi, que també s’ha explicat. “Soc molt barcelonista. Intento fer el millor pel club sempre, soc un home de club. Ahir ens vam reunir amb el president, ell sap que poso el càrrec a disposició, però vaig notar una confiança molt gran en el president, el vicepresident i Deco. Ha estat molt important també la complicitat i compromís dels jugadors, m’han fet veure que el projecte s’ha de continuar. També he vist que no és un projecte acabat. Seguirem lluitant. I també la il·lusió del barcelonisme. I, sobretot, que em veig amb forces i capacitat. Al gener vaig entendre que el millor era marxar, la dinàmica després va ser positiva i ahir vam parlar amb el president i en tres minuts ens vam entendre. Ara a treballar, amb aquesta estabilitat, i estic molt content”.

Tot seguit, ha començat la roda de premsa, que s’ha allargat cap a una hora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)