Barça

Les penyes exporten la diada de Sant Jordi

Ciutats com Austin i Londres van viure l’essència de la diada, i al país diverses entitats van muntar parades

Gràcies a les penyes barcelonistes de la Federació Món, lligades no només a la passió blaugrana sinó també a la cultura catalana, la diada de Sant Jordi es pot viure en diversos punts del món. Un exemple el trobem a l’estat nord-americà de Texas, on la Penya Barça Austin va viure per segon any el seu Sant Jordi particular. La penya va organitzar un intercanvi de llibres entre tots els seus membres, i també va fer-ne una donació a la biblioteca pública d’Austin. En la jornada tampoc no hi van faltar les roses.

Per la seva banda, la Penya Blaugrana London va tornar a ser una de les entitats participants en la diada de Sant Jordi organitzada per la delegació de la Generalitat de Catalunya a Londres. L’entitat barcelonista va ser present al mercat de Camden amb una parada plena de llibres, roses i altres articles relacionats amb el FC Barcelona. Va demostrar així, un cop més, el seu compromís amb la comunitat catalana a la capital britànica.

A CATALUNYA

A Catalunya, el moviment de penyes barcelonistes va posar el toc blaugrana a la diada de Sant Jordi amb la participació activa en aquesta jornada tan especial. Amb el suport de la Confederació Mundial de Penyes i les respectives federacions territorials, moltes penyes van instal·lar estands a les seves localitats, on a més de llibres i roses, també van exposar altres articles blaugrana.

Va ser el cas, entre moltes altres, de la PB Sant Andreu de la Barca, la PB L’Avenç d’Esplugues, la PB La Pulga de Castelldefels, la PB Gavanenca i la PB Cervelló (Fed. Baix Llobregat); la PB les Corts (Fed. Barcelonès Oest); la PB Mataró i la PB Premià de Dalt (Fed. Maresme); la PB Almogàvers Empordà (Fed. Empordà i Catalunya Nord), i la PB Som un Sentiment (Fed. Lleida Sud i la Franja). En el cas de la PB Olot i Comarca (Fed. Gironès, Selva, Garrotxa i Pla de l’Estany), la seva iniciativa també va tenir un caire solidari, ja que va fer una donació de 70 roses a l’hospital d’Olot.

Un any més, doncs, les penyes barcelonistes van demostrar el seu arrelament a la cultura i al territori catalans en un dels dies més especials de l’any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)