Barça

La protagonista

Aitana Bonmatí

‘Queen’ Aitana

Del Palau de Cibeles de Madrid a Stamford Bridge. Sis dies de glòria per a Aitana. La de Sant Pere de Ribes va rebre dilluns el Laureus a la millor esportista de l’any i ahir va conquerir Londres amb el seu futbol per impulsar el Barça fins a la cinquena final de la Champions en els últims sis anys, la quarta seguida. Un gol, un penal provocat i un lideratge descomunal. Celestial Aitana.

Ella és l’única futbolista que ha guanyat el Laureus. Leo Messi el va guanyar el 2020 i el 2023. Dues figures unides per un premi, unides pel talent, unides per un sentiment barcelonista incontestable i des d’ahir unides també per Stamford Bridge. Aitana i Messi. Messi i Aitana. El 6 de maig del 2009 sempre serà una data cèlebre en l’imaginari blaugrana pel famós iniestazo, però tres anys abans, un 22 de febrer del 2006, Messi va fer la seva primera gran aparició a Europa en aquest mateix estadi, en uns vuitens de final de la Champions contra el Chelsea de Mourinho. Aquella nit Messi va retratar Asier del Horno, va descosir el Chelsea i va fer embogir José Mourinho. Leo tenia aleshores només 18 anys. Era un Messi imberbe. Ahir Stamford Bridge va assistir a una altra classe magistral de futbol gentilesa d’una Aitana ja consagrada. Ahir a Londres va demostrar per què és la millor futbolista del món. El Laureus, la Pilota d’Or, el The Best, el premi UEFA, l’MVP de la Champions, l’MVP del mundial, el Globe Soccer Award, el premi de la IFFHS a la millor jugadora i el Golden Player Woman. Tot en un any. Tots els premis individuals possibles. Ara el somni és un premi col·lectiu: la Champions de Bilbao.

Un any abans, també a semifinals, Graham Hansen havia silenciat Stamford Bridge amb un gol que acabaria sent vital en l’eliminatòria i ahir el torn va ser per a Aitana. Seu va ser el gol que empatava la semifinal (25’) i ella també va provocar el penal comès entre Lawrence i Carter que acabaria transformant Rolfö (75’). Aitana no es va amagar. La situació, amb el 0-1 desfavorable de Montjuïc que el Barça arrossegava del partit d’anada, requeria un lideratge ferm a Londres i Aitana es va erigir en aquesta figura. En el gol, va rebre una gran pilota entre línies de Patri, es va desfer de Charles i el seu xut va fregar en Buchanan i va acabar a la xarxa. El penal també va ser clar. El dia 25 de maig a Bilbao Aitana defensarà la corona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)