Barça

La ruta de la plata

Si el Girona és capaç de calcar el 12 de 12 fet en la primera volta contra l’Alavés, el Vila-real, el València i el Granada, certificarà el segon lloc i condemnarà el Barça a encetar l’últim any de contracte de Xavi sense poder aspirar ja d’entrada a lluitar per tots els títols

El Real Madrid, l’Athletic i el Mallorca esperen un últim company de viatge a l’avió. Míchel o Xavi. Girona o Barça. Si el Girona és capaç de guanyar els seus últims quatre partits contra l’Alavés, el Vila-real, el València i el Granada, deixarà el Barça sense bitllet per volar a l’Aràbia Saudita i sense un bon sac de milions. L’objectiu de sumar el 12 de 12 és una elucubració realista perquè l’equip blanc-i-vermell ja ho va aconseguir en la primera volta de la lliga contra aquests mateixos quatre rivals (Girona-Alavés, 3-0; Vila-real - Girona, 1-2; Girona-València 2-1; Granada-Girona, 2-4).

El resultat a Montilivi en el duel català ho deixa tot en mans del Girona i amb el Barça a l’expectativa. El conjunt blaugrana ha quedat ferit per la desfeta i ha perdut la possibilitat de dependre d’ell mateix. Necessita ara que el seu rival directe falli i necessita no fallar ell. A més, en el seu cas, el Barça no va fer el ple en la primera volta contra els mateixos rivals contra els quals tancarà la lliga. El Barça va sumar un 10 de 12. Victòries contra la Real Sociedad (0-1), l’Almeria (3-2) i el Sevilla (1-0), i un empat contra el Rayo (1-1). Per tant, el Barça haurà de millorar els seus números si vol aspirar a reconquerir aquesta segona posició final.

Per a la Federació Espanyola de Futbol el fet que sigui el Girona qui jugui la supercopa i no el Barça implica percebre menys diners del país organitzador pel famós contracte signat al seu dia. No serien 40 milions sinó 35. En clau Barça quedar fora de la supercopa comporta iniciar l’últim any de contracte de Xavi amb un mal escenari d’entrada perquè partiria sense poder lluitar per tots els títols. Això en l’àmbit esportiu, perquè en l’econòmic, el fet d’acabar tercer i quedar fora de la cita de l’Aràbia Saudita també seria un fort cop per a la tresoreria i un enorme premi per al Girona.

A tots dos equips els queden quatre finals. El fet d’haver assolit el gran objectiu de classificar-se per a la pròxima edició de la Champions no hauria de fer caure el Girona en el parany de la relaxació. Míchel té la missió de mantenir connectat l’equip després de l’eufòria i l’estat de festa dels últims dies. El Girona, de fet, obrirà el foc en aquesta trenta-cinquena jornada. Juga divendres (21 h) a Mendizorrotza contra un Alavés que va assolir el gran objectiu de la permanència la jornada passada gràcies a la seva victòria a Mestalla. El conjunt vitorià ja no s’hi juga res i això juga a favor del Girona. Ho té pitjor el Barça en aquesta pròxima jornada perquè l’equip de Xavi rep una Real Sociedad que s’està jugant amb el Betis ser equip d’Europa League.

En la jornada 36 el Girona torna a jugar abans que el Barça. Els gironins jugaran dimarts, dia 14 (22 h), contra un Vila-real que ja ha acabat com aquell qui diu la temporada, mentre que el que Barça visitarà dijous (21.30 h) un Almeria que des de fa dues jornades ja és equip de segona divisió. Curiosament l’Almeria va ser capaç de guanyar el seu últim partit, amb l’equip segurament ja destensat mentalment un cop ha confirmat el descens. Al Barça ja li va costar molt superar el conjunt andalús en el partit jugat a Montjuïc (3-2).

Interessant es presenta la penúltima jornada, perquè el Girona té una sortida difícil a Mestalla contra un València que s’estarà jugant la presència en la pròxima edició de la Conference. El Barça rebrà el Rayo, que en funció de la carambola dels pròxims resultats podria estar ja salvat o lluitant de ple per la permanència. Serà una jornada amb horari unificat com l’última. El Barça tancarà la lliga al camp del Sevilla, mentre que el Girona ho farà a casa contra el Granada, que a aquelles alçades gairebé amb tota seguretat haurà confirmat ja el seu descens a segona. Tot obert.

EL BARÇA, ATENT

JORNADA 35:
Alavés-Girona 10/5, 21 h
1a volta: Girona-Alavés, 3-0
JORNADA 36:
Girona - Vila-real 14/5, 22 h
1a volta: Vila-real - Girona, 1-2
JORNADA 37:
València-Girona Horari unificat
1a volta: Girona-València, 2-1
JORNADA 38:
Girona-Granada Horari unificat
1a volta: Granada-Girona, 2-4 *12 punts de 12 de possibles va sumar el Girona en la primera volta contra aquests quatre rivals.
JORNADA 35:
Barça - R. Sociedad 13/5, 21 h
1a volta: Real Sociedad - Barça, 0-1
JORNADA 36:
Almeria-Barça 16/5, 21.30 h
1a volta: Barça-Almeria, 3-2
JORNADA 37:
Barça-Rayo Horari unificat
1a volta: Rayo Vallecano - Barça, 1-1
JORNADA 38:
Sevilla-Barça Horari unificat
1a volta: Barça-Sevilla, 1-0 *10 punts de 12 de possibles va sumar el Barça en la primera volta contra aquests quatre rivals.
El Barça jugarà les pròximes dues jornades sabent ja què haurà fet primer el Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció