Barça

La PB d’Igualada fomenta la cultura i la història pel 65è aniversari

Ha organitzat la presentació del llibre ‘En Guerra’, d’Enric Calpena, i l’estrena de l’obra de teatre ‘Més que un Club’

La Penya Blaugrana d’Igualada (Federació de Penyes d’Anoia, Alt Penedès i Garraf) es troba immersa en els actes de celebració del seu 65è aniversari i en aquest marc va dur a terme al Teatre de l’Aurora d’Igualada dos actes marcats pel foment cultural i històric a tots els seus penyistes i també als habitants d’Igualada. En ambdós casos, la penya va aconseguir una gran resposta del públic.

EL LLIBRE ‘EN GUERRA’

La primera cita va ser la literària, amb la presentació del llibre ‘En Guerra’, escrit per l’historiador i periodista Enric Calpena. A més de l’autor de l’obra, van ser-hi presents Toni Claramunt, president de la PB Igualada, i Macià Oliva, un estudiant universitari igualadí que va fer la introducció. Més de 50 persones van assistir a la presentació, coorganitzada per Òmnium Cultural i el Teatre Aurora. Calpena hi va repassar la preparació del llibre, anècdotes i altres curiositats del seu contingut. Rossend Calvet, directiu del FC Barcelona durant els anys trenta i artífex de la gira per Mèxic que va salvar el club durant l’auge del franquisme, hi va tenir un especial protagonisme. L’acte va concloure amb un torn de preguntes i la signatura de llibres per part d’Enric Calpena.

‘MÉS QUE UN CLUB’

L’endemà el Teatre de l’Aurora es va omplir amb més d’un centenar de persones per l’estrena de l’obra de teatre ‘Més que un Club’, dirigida per David Pintó i interpretada per Joan Valentí. Es tracta d’un monòleg sobre la història del FC Barcelona des de la seva fundació fins al 1978, en ple període de transició democràtica espanyola, que se centra en la persecució política que la institució ha patit en el transcurs dels anys. Un cop acabada l’obra, de poc més d’una hora de durada, es va fer una taula rodona amb la presència del mateix Joan Valentí, l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté i el vicepresident de la Confederació Mundial de Penyes, Salva Torres. També va destacar la presència a l’acte de la neta de Rossend Calvet, així com novament la del president de la PB d’Igualada, Toni Claramunt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)