Barça

Raphinha es fa fort

El brasiler protagonitza un interessant final de temporada i presenta credencials per continuar el curs vinent

En els 36 partits que ha disputat, acumula deu gols i onze assistències

En aquesta decebedora temporada que ha protagonitzat el Barça, no hi ha gaire noms que en surtin ben parats. El col·lectiu no ha funcionat, cosa que, irremeiablement, ha fet ressentir les individualitats, la majoria, durant el curs, a un nivell per sota del que s’espera. En aquest context, n’hi ha que per si soles s’han rebel·lat i el cas més clar és el dels joves Pau Cubarsí i Lamine Yamal, i dels més grans, n’hi ha una altra que també ha fet un pas endavant, més enllà del que l’envoltava, Raphinha. El brasiler, que va marcar dilluns contra la Real Sociedad, està acabant la temporada encès i, quan queden tres partits perquè s’acabi, ja té dobles dígits en les seves estadístiques: ha fet deu gols i ha donat onze assistències en 36 enfrontaments disputats. La passada temporada, la seva primera de culer, va resoldre-la també amb nombres similars, deu gols i dotze assistències, però amb més participacions, 50.

I això que no ha estat doncs una temporada planera per a Raphinha, que no ha estat titular ni la meitat dels partits que el Barça ha disputat. Ha sortit d’inici en 24 dels 50 que ha jugat l’equip entrenat per Xavi, el 48%. A la lliga ha acumulat 27 presències, només setze com a titular, a la Champions League, set, sis com a titular, i a la copa i a la supercopa una a cada competició, les dues de titular. La causa de tot plegat són dues lesions musculars, que van aturar-lo gairebé tot el mes d’octubre, i, després, part del gener i del febrer, que li han dificultat el camí. I també la irrupció de Lamine Yamal en una posició que amb el comiat d’Ousmane Dembélé havia de ser per a ell. Tot i així, l’atacant, de 27 anys, s’hi ha sobreposat i segur que és dels futbolistes, que millor versió deixa.

I és que el de Porto Alegre, avesat durant la seva carrera a jugar d’extrem dret, a cama canviada, s’ha reinventat en una posició més centrada, d’interior esquerre, tancant a dalt el quadrat que forma Xavi a la medul·lar. “Estic molt content amb Rapha, per la intensitat, el ritme, per com ajuda a l’equip”, va dir el tècnic després del darrer matx contra la Real. “Marca diferències, genera ocasions, xuts des de fora de l’àrea i és un futbolista molt dinàmic. A mi personalment, ho he dit sempre, m’agrada”, va cloure el preparador, que no va garantir la seva continuïtat la temporada vinent. “No és moment de parlar de qui seguirà i qui no”, va afirmar. El dorsal 11, amb bon cartell, sobretot a la Premier League, és una peça per la qual el club blaugrana, necessitat de vendes per tal d’ingressar i, també, de rebaixar massa salarial, a la recerca d’aconseguir el fair play que li permeti maniobrar amb normalitat en el mercat, podria rumiar-se buscar-li sortida. Amb aquest final de curs, però, s’ha fet fort i ha guanyat credencials per seguir en la plantilla. Malgrat tot, no es descarta cap escenari. L’estiu, ja és costum, s’entreveu llarg a can Barça.

On sí que serà segur Raphinha, si no hi ha cap contratemps, és a la copa Amèrica, que es disputarà entre el 20 de juny i el 14 de juliol als Estats Units, representant el Brasil. Sense Neymar, lesionat, per al nou seleccionador de la canarinha, Dorival Júnior, el blaugrana és un element fonamental per a l’atac, que formarà, previsiblement, amb els madridistes Vinicius Junior i Rodrygo Goes.

LA FRASE

Estic molt content amb ell. A mi, ho he dit sempre, és un jugador que m’agrada
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA

LA DADA

48%
de partits de titular
ha disputat Raphinha aquest curs. 24 dels 50 que ha jugat l’equip.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)